AaFK spilte uavgjort mot serielederen etter sjansesløseri

Til tross for at AaFK hadde ledelsen to ganger, og skapte klart flest sjanser i kampen spilte de uavgjort hjemme mot serieleder Fredrikstad.

SKUFFET: Erlend Segberg og de andre AaFK-spillerne var klart skuffet etter å ha sluppet inn 2–2.
Publisert: Publisert:

Lørdag kveld tok AaFK i mot serielederne i OBOS-ligaen, Fredrikstad, til et svært viktig oppgjør. Bortelaget kunne med seier øke avstanden ned til AaFK til ni poeng allerede etter seks serierunder. Det endte derimot med poengdeling mellom laga.

Tidlig i kampen skapte hjemmelaget noen farligheter, og AaFK-spiss Sigurd Haugen ropte ved to anledninger på straffespark, uten at dommeren var enig med 23-åringen. Haugen var derimot frempå flere ganger, og etter 26 minutter sendte han hjemmelaget i føringen med en god heading på en corner slått av Simen Bolkan Nordli.

JUBEL: Sigurd Haugen jubler her sammen med sine lagkamerater over å ha tatt ledelsen 1–0 hjemme mot Fredrikstad.
Les også

AaFK-spilleren har alltid fått beskjed om å roe seg ned: – Jeg må være litt småforbanna og aggressiv

AaFKs ledelse varte derimot ikke lenge, for bare seks minutter etter Haugens 1–0-scoring laget AaFK-debutanten David Fällman straffespark etter en noe klønete involvering. Svensken prøvde å klarere ballen, men endte opp med å røre ballen med hånda, og hoveddommer Magnus Nicolai Koløy var sikker i sin sak og pekte umiddelbart på straffemerket. Thomas Drage tok straffesparket for Fredrikstad og satte ballen til høyre for AaFK-keeper Michael Lansing, og selv om amerikaneren var på ballen klarte han ikke å hindre den i å gå i mål.

UTLIGNING: Fredrikstads Thomas Drage utlignet til 1–1 på straffesparket, til tross for at AaFK-keeper Michael Lansing fikk en hånd på ballen.

Kort tid før pause slo Erlend Segberg en strøken langpasning i retning David Olafsson, som startet sin første kamp for sesongen. Islendingen tok vare på muligheten han fikk av AaFK-trener Lars Arne Nilsen og slo ballen hardt på tvers av 16-meteren og sørget for en enkel avslutning for Kristoffer Ødemarksbakken som sendte hjemmelaget i ledelsen. Lagene gikk til pause på stillingen 2–1 til AaFK.

KLEM: David Olafsson får en god klem av Sigurd Haugen etter den flotte assisten islendingen slo til Kristoffer Ødemarksbakken i forkant av 2–2-scoringen.
Les også

AaFK-spilleren har vært benkesliter i hele år, men nå kan han få sjansen

Etter pause tok AaFK enda mer over spillet og stresset FFK i det de prøvde å spille seg ut av forsvar, som førte til at bortelaget rotet vekk ballen i farlig område ved flere anledninger. Tangotrøyene fikk mange overganger, men likevel ingen uttelling. Både Sigurd Haugen, Niklas Castro og Simen Bolkan Nordli rotet vekk gode sjanser for hjemmelaget til å øke til 3–1.

Etter 75 minutter smalt det derimot på andre siden av banen da Taofeek Ismaheel fyrte av et skudd fra 16 meter, AaFKs målvakt fikk slått ballen i tverrliggeren, men på returen var det FFKs Nicolay Solberg som var først og sørget for 2–2 i mot spillets gang, og det ble også sluttresultatet.

Publisert:
  1. OBOS-ligaen
  2. Aalesunds FK
  3. Fredrikstad

Mest lest akkurat nå

  1. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

  2. Flere europeiske land melder om omikronsmitte

  3. Wirak varslet snø over Vinterland, og det fikk han

  4. Ny utrolig rekord for Haaland

  5. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv

  6. Ryfylke har fått sin første vingård