Svensk bragd mot Spania - duo trekkes frem

(Spania – Sverige 0–0) Sverige klarte utrolig nok å nekte Spania scoring. Mye takket være keeper Robin Olsen og midtstopper Victor Lindelöf.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Robin Olsen (keeper) var sammen med Victor Lindelöf (forsvarer) banens giganter, sier Ola Toivonen, tidligere Sverige-spiss, i SVT-studio.

Første omgangen besto nærmest konstant av spanske angrep mot det svenske målet i Sevilla. Olsen gjorde en rekke gode redninger.

– Han er en veldig stabil keeper. Han gjør veldig sjeldent feil. Det skaper en ro, sier Toivonen om Robin Olsen.

«Olsen var et monster i den sevillanske kvelden», skriver den spanske storavisen Marca.

VGs EM-studio: Få siste nytt

Lindelöf ble kåret til banens beste av UEFA.

– Dette var en veldig vrien kamp. Vi visste at vi spilte mot en veldig sterk motstander, og det å få et uavgjortresultat føles fantastisk, sier Lindelöf, ifølge BBC.

Spania hadde ballen 79 prosent av omgangen og traff på 425 pasninger, mens svenskene slo kun 63 pasninger seg imellom før pause.

– Det var en tøff match med mye løping. Vi ville kanskje hatt ballen litt mer, men vi får akseptere det. Jeg synes vi gjorde det jævlig bra, sier spissen Alexander Isak til SVT.

– Tror man at man skal spille ut Spania, er man naive. Vi gjennomførte dette på en bra måte. Spillerne viser en lojalitet mot kamp-planen som er veldig bra, sier landslagstrener Janne Andersson.

Les også

Dette var en rundspilling man sjelden ser

Det var smått utrolig at Spania ikke scoret. Sveriges målvakt Robin Olsen stoppet en heading fra Daniel Olmo med et tigersprang. Mens Koke og Álvaro Morata ikke traff mål på sine gylne muligheter. Vertene hadde også flere andre farligheter.

Den aller største sjansen i første omgang hadde likevel Sverige i omtrent deres eneste angrep. Like før hvilen kom Alexander Isak seg fri og fikk skutt fra få meter. Den gikk via Marcos Llorente, som reddet på strek, i stolpen og ut.

SÅ NÆR: Alexander Isak fortviler etter at Marcos Llorente (nummer seks) stoppet forsøket hans på streken.

Et kvarter ut i andre omgang fikk Marcus Berg en enda større mulighet. Isak var omkranset av spanske forsvarere, men tryllet frem en pasning til Berg som fra få meter bommet på åpent mål.

DÅRLIG NATTESØVN: Marcus Berg kommer til å slite med å få sove etter at han her har bommet på en enorm sjanse.

– Fantastisk av Isak. Du kan ikke be spissmakkeren din om mer, sa Danny Murphy, tidligere engelsk landslagsspiller, på BBC.

– Jeg hadde ikke fått sove etter den bommen, la Murphy til.

Les også

Fikk hjertestans og døde i 2007: Spania og Sverige møtes i byen der Antonio Puerta er evig «fotballhelgen»

Spania dominerte pasningsspillet omtrent like mye etter pause som før, men sjansene og de farlige angrepene klarte Sverige å holde unna i større grad. Frem til overtiden.

I 90. minutt stoppet Olsen innbytter Gerard Morenos stuss med en strålende benparade. Like etterpå fikk Pablo Sarabia ballen i drømmeposisjon på bakre stolpe, men den kom så brått at han ikke klarte å avslutte skikkelig.

PS! Slovakia slo Polen 2–1 i den andre kampen i gruppe E.

Publisert: