Politijakt etter tilskuer – risikerer ett års fengsel

Politiet har åpnet etterforskning mot den kvinnelige tilskueren som forårsaket en grusom massevelt på Tour de Frances åpningsetappe.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

40 kilometer før målgang på Tour de France-etappen lørdag sørget en tilskuer for en av tidenes største massevelter. Den kvinnelige tilskueren smile bredt til kamera, og holdt opp et stort banner da rytterne kom susende.

Verdensstjernen Tony Martin var uheldig og kjørte rett inn i denne uoppmerksomme og oppmerksomhetssøkende tilskueren. Dermed deiset store deler av feltet i bakken.

Se velten i videovinduet øverst i saken.

Les også

To massevelt da hjemmefavoritten Julian Alaphilippe innfridde i Tour de France-åpningen

Dagen derpå melder flere internasjonale medier at tilskueren risikerer ett års fengsel. Politiet i Bretagne har startet etterforskning mot tilskueren.

Det rapporteres at kvinnen er tysk. Hun er foreløpig ikke pågrepet.

Ikke overraskende skapte situasjonen kraftige reaksjoner.

Sportsdirektør i BikExchange, Matt White, raste overfor TV 2 etter målgang.

– Om det var en annen sport, ville tilskueren havnet i fengsel. Det er idioti. Alle elsker fansen her, og det gjør sporten så spesiell, men det er fem sekunders sendetid som kan gå på bekostning av liv, sa White til TV 2.

Sportsdirektøren mener dette bør få konsekvenser.

– Definitivt. Om dette ble gjort på en fotballbane og det satte ut en verdensklassespiller, ville det vært fengsling. Politiet ville gått til aksjon. Hvorfor skal det være annerledes hos oss? Vi må beskytte rytterne. Det er utrolig skummelt. Det er helt latterlig, sa White.

Velten gikk hardt ut over flere av rytterne i feltet.

– Det er irriterende, det. Vi er glad for å ha tilskuere, men ser helst at de ikke står i veien, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Rudsbygdingen trillet i mål fem minutter og 33 sekunder etter vinneren Julian Alaphilippe.

Selv om de fleste slapp unna massevelten uten de store skadene, førte den til at tyske Jasha Sütterlin (Team DMS) ble årets første rytter til å bryte Tour de France.

De tre nordmennene som er med i treukersrittet er alle klare for den andre etappen søndag. Det var størst usikkerhet rundt Amund Grøndahl Jansen, som fikk et dypt kutt i armen. Han måtte sy flere sting, men pådro seg ingen brudd.

Publisert: