Dopingtatt svenske skylder på forkjølelsesmedisin

Den dopingtatte svenske langdistanseløperen Robel Fsiha hevder han ikke har dopet seg. Han hevder han kun har tatt medisin mot forkjølelse.

Robel Fsiha er helt klar på at han ikke har dopet seg.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fredag ble det kjent at den svenske langdistanseløperen har avlagt positiv dopingprøve. Til den svenske avisen Expressen sier 23-åringen at han ikke har dopet seg, og at han heller ikke vet stort om saken.

– Jeg vet ingenting. De sier at det er doping, men jeg har bare spist en tablett mot forkjølelse. Bortsett fra dette spiser jeg ingenting.

– Har du dopet deg?

– Nei.

  • Les mer om saken: Svensk EM-vinner med positiv dopingprøve

Fsiha, som tok EM-gull i terrengløp i desember, er midlertidig utestengt etter å ha levert den positive dopingprøven. Langdistanseløperen har frist til 14. februar med å svare på om han vil ha B-prøven analysert.

23-åringen, som opprinnelig kommer fra Eritrea, ble kort tid før jul Sveriges første europamester i terrengløp på herresiden. Da løp han i konkurranse med blant andre Filip Ingebrigtsen og Didrik Tønseth. Den positive prøven ble avlagt 25. november, altså 13 dager før han tok EM-gull.

Dopingsaken mot Fsiha er den andre i løpet av få dager i nabolandet. Mandag forrige uke ble det kjent at den OL-klare bryteren Jenny Fransson har avlagt en dopingprøve med spor av et anabolt steroid.

Publisert:
  1. Friidrett

Mest lest akkurat nå

  1. To drept og mange skadd da mann skjøt på utested i Oslo

  2. Omkom i druknings­ulykke på Sande­stranden

  3. Jordmor på SUS: – Har aldri vært så bekymret som jeg er nå

  4. Eierne av Martinique-huset protesterer mot planer om ute­sted på nabo­eiendommen

  5. Sauda nest varmest i landet

  6. Hun trodde hun var trygg på boinstitusjonen. Så tok nattevakten kontakt på Messenger