Skandalescener overskygget Kristoff-opptur: Her kaster stjernerytteren sykkelen på konkurrent

Alexander Kristoff (32) ble nummer tre i belgisk klassiker. Men det var en helt annen rytter som stjal overskriftene.

Her kaster Gianni Moscon sykkel på en konkurrent.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Rytterne hadde i underkant av 70 kilometer igjen til målgang i belgiske Kuurne da kontroversene oppsto.

Etter en massevelt, der Gianni Moscon var blant rytterne som gikk i bakken, kokte det fullstendig over for italieneren. TV-bildene viste at syklisten fra storlaget Ineos, kastet sykkelen på en konkurrent i kampens hete.

Moscon kom seg etter hvert tilbake på sykkel og fikk tilbakelagt ytterligere 15 kilometer, før han ble diskvalifisert. Da svarte han med å rive av seg startnummeret og kastet det på bakken.

Det var sykkelnettstedet Pro Cycling som omtalte saken først.

Gianni Moscon ble kastet ut av rittet.

Ble felt av videodømming

Slik man har sett i fotballen, har sykkelsporten nå også blitt utstyrt med videodømming under diverse ritt. Etter å ha tatt en titt på bildene, valgte rittjuryen å diskvalifisere Moscon.

Han var kaptein for Ineos under rittet. Laget regnes for å være verdens beste sykkellag. Ineos har blant annet superstjernen Chris Froome i stallen. Briten har vunnet Tour de France fire ganger tidligere.

Det er heller ikke første gang Moscon har havnet i søkelyset. Da han deltok i Tour de France for to år siden, ble han kastet ut etter å ha slått en annen rytter i ansiktet.

Året før hadde han kommet med rasistiske uttalelser mot en annen rytter under Tour de Romandie. Den gang ble han suspendert i seks uker av laget sitt Sky, som senere har byttet navn til Ineos.

Alexander Kristoff ble nummer tre i det belgiske rittet.

Kristoff-opptur

I det belgiske rittet Kuurne–Brussel–Kuurne kjempet Alexander Kristoff om seieren. Nordmannen måtte til slutt gi tapt og ta til takke med 3.-plassen.

Det var likevel en opptur for nordmannen. Lørdag måtte han bryte Omloop Het Nieuwsblad etter trøbbel med sykkelen.

– Jeg var mye bedre i dag enn i Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Da gled sadelen ned, og deretter fungerte det ikke. Jeg byttet sykkel, men beina føltes ikke bra. I dag var de bedre, sa han i et intervju vist på Eurosport etter løpet, ifølge NTB.

Danske Kasper Asgreen vant rittet, mens Giacomo Nizzolo fra Italia ble nummer to.

Det var hele 12 nordmenn som deltok i rittet i Belgia. Kristoffer Halvorsen ble nest beste norske på 11.-plass. Edvald Boasson Hagen hadde ingen stor dag, og ble til slutt nummer 114.

Publisert: