Juventus kan redde Italias ære

For Italiensk fotball betyr det mye om Juventus når årets Europaliga-finale.

juventus.jpg
  • Fredrik Borchgrevink Lange
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

I kveld spiller «den gamle dame» borte mot Benfica i den første av to oppgjør i den ene semifinalen i Europaligaen. Som det eneste italienske laget igjen ute i Europa, er det nesten krise om de ikke kommer til finalen i Europas nest beste turnering for klubblag.

Italias fotballpresident Giancarlo Abete kommer med klar tale før kveldens oppgjør på Benficas hjemmebane Estádio da Luz.

— Det er ikke bare Juventus som nærmer seg finalen, men vår plass på UEFA-rankingen står på spill. Alle i Italiensk fotball står bak dem i kveld, og vi har en mulighet til å løfte oss i europeisk fotball, sier Abete til Tuttosport ifølge Aftonbladet.

Har falt på rankingen

For to sesonger siden gikk Tyskland forbi Italia på UEFA-rankingen, og tok tredjeplassen bak England og Spania. Dette gjorde at italienerne mistet kvalikkplassen for Champions Leagiue til laget som ender nummer fire i den hjemlige ligaen. For klubbene i Italia vil en Juventus-triumf være gunstig på lang sikt. Til tross for rivaliseringen innenfor landegrensene.

— Vi har slitt med dette, spesielit i Champions League. Etter at Milan gikk ut, hadde vi ingen lag i kvartfinalen. Vanligvis er ikke våre lag noe dårligere, men når det gjelder som mest har vi sviktet, sier Abete.

Var nummer én

Romas president, James Pallotta, ser lyst på italiensk fotball og tror landet kan ta tilbake tronen som nummer én.

— Italiensk fotball var en gang best, og jeg tror vi kan bli det igjen når folk skjønner hva Juventus har oppnådd. Jeg ser også viktigheten av å bygge nye fotballstadioner, så vi får overtaket på de andre lagene i Europa, sier Pallotta ifølge Aftonbladet.

Roma ligger hele åtte poeng bak de regjerende mesterne i Serie A, og semifinalisten vil mest sannsynlig fokusere på Europaligaen fremover.

Publisert: