Ulvestad trener med Burnley

Men rådgiver og far Rune Ulvestad bekrefter ingenting.

PÅ UTKIKK ETTER NY KLUBB: Fredrik Ulvestad (arkivfoto).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Tidligere AaFK-spiller Fredrik Ulvestad (22) er klubbløs, og sånn sett arbeidsledig. Men han og pappa Rune Ulvestad er uavbrutt på utkikk etter Fredriks nye klubb.

Sunnmørsposten vet at far og sønn Ulvestad dro til England midt i forrige uke, og der er Fredrik fortsatt. I England viser Fredrik seg fram for en profesjonell klubb, og etter det Sunnmørsposten erfarer er klubben Burnley som spiller på øverste nivå i England.

Pappa Rune Ulvestad er tilbake i Ålesund, men Fredrik skal fortsatt være i Burnley og trene med klubbens A-lag. Burnleys manager Sean Dyche ønsker foreløpig ikke å kommentere saken.

Skaderammet

Det er en kjent sak i England at Burnley har et skrikende og akutt behov for en eller flere sentral midtbanespillere. Rutinerte Dean Marney ble nylig skadd og er ute til sommeren, og Burnley har faktisk kun én etablert sentral midtbanespiller disponibel nå. Nemlig David Jones. I forrige kamp måtte en kantspiller gjøre jobben sentralt, med dårlig resultat.

Så her kan Ulvestad faktisk få napp, om han gjør sine saker godt nok på treningene.

Les også

- Tror ikke Ulvestad blir i Aalesund

Taus pappa

Men pappa Rune Ulvestad holder kortene tett inntil brystet.

– Har vi vært i utlandet? Javel, hvis du sier det, så! Var vi i Burnley? Nei, det tror jeg ikke, sier Rune Ulvestad på Sunnmørspostens spørsmål.

I følge pappa Rune står ikke telefonen stille om sønnen.

— Jeg er Fredriks rådgiver i denne saken, men det betyr ikke at jeg er alene i jobben. Det er opptil flere agenter som også bidrar for å skaffe Fredrik en klubb som virkelig ønsker ham i sitt lag, og der han vil få mye spilletid, forteller Rune Ulvestad.

Som avfeier at sønnen begynner å få dårlig med tid.

– Det norske overgangsvinduet er åpent til slutten av mars, og det finnes knapt en norsk klubb som ikke ønsker Fredrik velkommen. Sånn sett haster det ikke, men det er klart at vi kan tenke oss en avklaring raskest mulig.

AaFK?

- Hva med AaFK?

— AaFK er en av klubbene Fredrik vil vurdere, dersom han fortsetter i Norge. Kanskje det kan være den beste løsningen for ham, om det ikke blir utlandet i denne omgang, sier en hemmelighetsfull pappa Ulvestad.

Alle de beste klubbene i Norge har vært ute etter midtbane-eleganten i vinter. Og da inkluderes både Molde, Rosenborg, Vålerenga og nå sist Strømsgodset. Men 22-åringen er mest sugen på utlandet, og har allerede vist seg fram i tyske Hannover. Også IFK Gøteborg har garnet ute etter ålesunderen.

Men nå tyder alt på at familien Ulvestad går «all in» for en kontrakt i Burnley. Og muligheten for drømmesjansen bør altså være til stede i en klubb som skriker etter midtbaneforsterkninger. Og i England er det kun Bosman-spillere klubbene kan forsyne seg av nå, etter at vinduet stengte for tre uker siden.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk