Zlatan gis ekstra ferie - får trolig United-debuten hjemme i Sverige

Svensken står over klubbens tur til Kina.

Zlatan Ibrahimovic er klar for Manchester United. Forventningene til hva svensken kan utrette i Premier League er selvfølgelig enorme.
 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Lørdag starter Manchester United deres sesongoppkjøring når de møter Wigan. Med José Mourinho som nyansatt manager og signeringene av Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan og Zlatan Ibrahimovic, er det naturligvis knyttet store forventninger til de røde.

På grunn av EM må storklubben, som mange andre, klare seg uten flere av sine profiler i de første treningskampene, og det åpner muligheten for unge og lovende spillere til å vise seg fram for den nye ledelsen.

Les også

Zlatan har slått to United-rekorder uten å spille

Les også

Joshua Kings klubb henter Liverpool-spiller

Får ekstra ferie

Etter oppgjøret mot Wigan reiser Manchester United til Kina for å fortsette sin oppvarming til 2016/17-sesongen. Der skal klubben møte Borussia Dortmund og byrival Manchester City. Mens flere av klubbens engelske EM-spillere, deriblant kaptein Wayne Rooney, blir med til Asia, er det nå klart at svenske Zlatan Ibrahimovic blir hjemme. Det skriver britiske Daily Mail.

— Jeg tar med meg de engelske spillerne. Jeg forventet det ikke, men de blir med. De blir tatt ut, men jeg kommer ikke til å bruke dem i kamper, har Mourinho tidligere uttalt om turen til Kina.

FIFAs regelverk sier at spillerne har et krav på tre ukers ferie etter et mesterskap. I tillegg har José Mourinho valg å gi 34-åringen Zlatan en utvidet ferie. Ifølge Daily Mail åpner dette opp for at Ibrahimovic debuterer i rødt enten mot Galatasaray 30. juli eller mot Everton 3. august.

Les også

Conte presentert som Chelsea-trener: - Bryr meg ikke om presset

Les også

Bersant Celina skal være med på Citys Kina-turné

Ny Celina-sjanse

Skulle debuten komme mot den tyrkiske storklubben, vil det bety at Zlatan får sin United-debut i hjemlandet Sverige. Kampen skal nemlig spilles i Göteborg. Blir det tilfellet, vil det nok ikke dempe Zlatan-feberen i Sverige.

Svenskens nye arbeidsgiver skal spille sin andre og tredje treningskamp i Kina. Dit skal også Manchester City. I dag ble det bekreftet at Bersant Celina, oppvokst i Drammen, blir med de lyseblå til Asia.

I fjor var han med på lagets treningsopphold i Australia. I år får han altså en ny sjanse til å vise seg fram — nå under klubbens nye trener Pep Guardiola.

— Ja, jeg skal være med dit. Vi har fire store kamper der borte, så det blir høyt nivå. Jeg håper jeg får spille noen av kampene og vise meg fram, sier 19-åringen til NTB.

Les også

 1. Pogba kan glippe for Mourinho

 2. - Wenger nekter Henry å trene Arsenal-juniorer

 3. Tottenham kjøper nederlandsk toppscorer

 4. Balotelli ikke i Klopps planer: - Vi trenger åpenbart en løsning

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Manchester United
 3. Zlatan Ibrahimovic

Mest lest akkurat nå

 1. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt

 2. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

 3. Politiet orket ikke å sjekke alle filene

 4. – Han var en mann som aldri ga seg, en drømmer

 5. Ble pepret med spørsmål om Bell og Berisha – dette sier de om stjerneduoen

 6. Fortsatt fastlåst mellom Kvia AS og Eigersund før de møtes i retten mandag