Dette programmet fyrer opp foran hett derby

Newcastle har lagt litt ekstra krydder i potten foran Tyne-Wear-derbyet.

Ekstra krydder: Jack Colbacks overgang fra Sunderland til Newcastle i sommer fra svært kontroversiell. Det vet Newcastle å minne rivalene på.
  • Eirik Grønning
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

FØLG DIREKTE FRA 14.30: Newcastle-Sunderland

Foran søndagens hatoppgjør i Nordøst-England har hjemmelaget fyrt opp motstanderne litt ekstra ved hjelp av programbladet som selges før-, under og etter oppgjøret på St. James Park i Newcastle.

For når man trodde at kampen mellom de to byene, som har hatt et rivaliserende forhold siden den engelske borgerkrigen på 1600-tallet, ikke trengte mer krydder, passet Newcastle på å provosere naboene fra 15 kilometer unna.

Les også

- En større påkjenning enn Tour de France og Tour de Ski

Gikk gratis til rivalene

På forsiden av kampprogrammet finnes tidligere Sunderland-spiller Jack Colback, som tok en bitter avskjed i sommer med klubben han vokste opp i. Da ble det ikke bedre at han gikk gratis til de bitre rivalene fra andre siden av elven Tyne.

Da Colback valgte å gå til Newcastle etter 14 år i rødt og hvitt, valgte Sunderland å legge ut et bilde av midtbanespilleren da han feiret sitt siste mål for klubben, i 3-0-seieren mot nettopp Newcastle i fjor.

— Det er fortsatt vanskelig å fatte. Det var en massiv avgjørelse han (Jack Colback journ. anm) gjorde, ikke mange kan ta en slik avgjørelse., sa Sunderland-manager Gus Poyet på en pressekonferanse tidligere denne uken.

Tydelig fortsatt frustrert over det Sunderland-fansen vil kalle et svik, og tydelig på at det gir det allerede betente derbyet en ekstra dimensjon.

— Det beste jeg kan si er at han tok valget selv, vil presset ham ikke, og han kan ikke si noe negativt om det vi gjorde. Jeg må bare takke for det han leverte for meg, og ønske lykke til videre. Men ikke på søndag selvfølgelig, sa Poyet.

SCORET SIST: Jack Colback scoret i forrige kamp mellom lagene - for Sunderland da de vant 3-0 på St. James' Park i februar.

Ingen hjemmeseier på fire år

Også på Newcastle-manager Alan Pardews pressekonferanse ble Jack Colbacks overgang et tema. Han benyttet muligheten til å forsvare spilleren sin.

— Jeg tror han er litt frustrert over måten det endte i Sunderland. Men han har handlet på en god måte. Han tok en vanskelig avgjørelse og tok i mot kritikken uten å respondere på den. Det mener jeg er helt rett, sa Pardew ifølge Independent.

Han har sett sitt lag tape tre av de fire siste kampene mot Sunderland, sist 0-3 på hjemmebane i februar der Jack Colback altså scoret - for Sunderland. Newcastle har ikke gått seierende i et Tyne-Wear-derby på St. James Park på fire år da hjemmelaget vant 5-1 med spillere som Kevin Nolan, Andy Caroll (begge nå i West Ham), Joey Barton (nå QPR) og Shola Ameobi (nå Gaziantepspor) i hovedrollene.

Dermed ble det også snakk om det følelsesmessige aspektet for spillere som føler seg ekstra knyttet til rivaliseringen mellom byene og lagene.

Fått beskjed om å senke tenningsnivået

— Det er nok en eller to som er emosjonelt involvert i en kamp som dette. Jeg er mest redd for Steven Taylor (midtstopper journ. anm). Han spiller med hjertet utenfor drakten i kamper som dette. Derfor har jeg snakket med ham om det, sier Pardew.

Som leder et lag som har vist langt bedre form enn motstanderen den siste måneden, etter blant annet å ha slått serieleder Chelsea 2-1 på hjemmebane. Newcastle er også regnet av mange som en knapp storebror i oppgjøret, uten at Sunderland-manager Poyet er helt enig i det.

— Av en eller annen grunn er Newcastle regnet som en større klubb for folk på utsiden. Men for oss som er her, ser man at det ikke er noen forskjell på klubbene, sier Poyet.

Kampen på St James' Park starter søndag klokken 14.30. Den kan du følge her.

Les også

  1. Newcastle så Badji mot Mjøndalen

Publisert:
  1. Engelsk fotball

Mest lest akkurat nå

  1. 117 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  2. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

  3. Dette har du neppe sett før på et julemarked

  4. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

  5. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  6. – Man er ganske alene hvis noe går galt