Deila før hatoppgjøret: - I Strømsgodset hadde vi et derbyoppgjør med en annen klubb. Jeg kan ikke si navnet deres engang.

Søndag spiller Ronny Deilas Celtic mot Rangers i et av fotballverdenens største oppgjør.

Ronny Deila og Rangers-manager Kenny McDowall poserer for et bilde sammen med ligacuptrofeet under mediedagen på Hampden Park denne uken.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Til nå har Ronny Deilas første sesong som manager i Celtic har vært en god blanding av oppturer og nedturer.

Søndag kommer imidlertid kampen som vil bety «alt» for Deilas rykte blant Celtic-supportene. Det mener i hvert fall John Hartson, som spilte 146 kamper for Celtic fra 2001 til 2006. I skotske medier har oppladningen til søndagens Old Firm, hatoppgjøret mellom Celtic og Rangers, vært intens og spektakulær. Det koker foran kampen, som skal spilles på nasjonalarenaen Hampden Park. Dette er det første oppgjøret mellom lagene siden april 2012. Celtic — Rangers direkte søndag kl. 14.30 her!

John Hartson tror Ronny Deila får sparken dersom Celtic taper for Rangers. Her er Hartson i aksjon mot nettopp Rangers i 2005.

Grunnen til at det er så lenge siden sist er degraderingen av Rangers i 2012, som skjedde som en følge av økonomiske vanskeligheter.

Les også

Her er fansens seks tips til Ronny Deila

Rangers spiller nå på nivå to og er åpenbare «underdogs» foran storkampen. Nettopp derfor tror Hartson at et eventuelt Celtic-tap vil bety slutten for Deila.

— Fansen vil ikke tillate ham det

— Jeg tror bare ikke at han vil overleve et tap for Rangers. Jeg tror ikke fansen vil tillate ham det, sier Hartson til The Scotsman.

Det sier Hartson til tross for at Celtic leder serien, tre poeng foran Aberdeen med én kamp mindre spilt.

— De vil være desperate etter å se laget deres feie gulvet med Rangers på Hampden Park. De vil ikke være fornøyde med mindre de spiller dem av banen, og knuser dem med mange mål. Det bør de heller ikke være.

— Kun en god seier bør være nok til Deila løper og feirer med de supporterne. Hvis ikke, kan det være han vil finne en kø av mennesker klare til å gripe tak i halsen hans, legger den tidligere Celtic-spissen til.

Dette er ikke første gang Hartson uttaler seg kritisk om Deila. Etter tapet for Hamilton i oktober stempet han Deila for en «laughing stock» (en person folk ler av).

Les også

Nå er Deilas følelsesladde Godset-tradisjon populær i Skottland

— Rangers er det nest beste laget

Selv anser Ronny Deila Celtic og Rangers som de store favorittene til å vinne ligacupen, selv om toppserielagene Aberdeen og Dundee United møtes i den andre semifinalen.

— Kampen kommer til å bli vanskelig. Rangers er det nest beste laget i Skottland. De har mange erfarne spillere, som har vært gjennom dette før, sier Deila.

39-åringen sammenlignet også Celtic-Rangers med Strømsgodsets rivaloppgjør mot lille Mjøndalen.

— I Strømsgodset hadde vi et derbyoppgjør med en annen klubb. Jeg kan ikke si navnet deres engang. Vi kalte dem bare opp etter postkoden deres, 3050. Det er bare et sted du kjører gjennom. Det var en stor dag for oss (cupkampen mellom Mjøndalen og Strømsgodset i 2011, journ . anm.), og stadion var full. Deres stadion har plass til 5.000 mennesker, noe som ikke er det samme som Hampden, sier Deila, vel vitende om at Hampden Park har en kapasitet på 52.000 sitteplasser.

- Vanlig å være nervøs

Rangers-manager Kenny McDowall har også vært ute og advart Ronny Deila før søndagens kamp.— Jeg møtte Ronny for første gang på onsdag, på mediedagen på Hampden Park i anledning semifinalene. Jeg er sikker på at folk har fortalt ham hva han bør forvente av en Old Firm-kamp, men det er bare når du står der og ser det selv at du skjønner hva som venter deg, sier McDowall til The Scotsman.

— Jeg tror det faktum at jeg har vært gjennom disse kampene før vil hjelpe meg, men jeg sier ikke at jeg ikke vil være nervøs - langt ifra. Jeg tror ikke det finnes et levende menneske som ikke vil vært nervøse før dette, sier McDowall, som har jobbet i trenerapparatet til både Celtic og Rangers.

Kampen mellom Celtic og Rangers spilles klokken 14.30 søndag. Følg kampen direkte her!

Les også

 1. - Taper Celtic denne kampen, vil fansen aldri tilgi Ronny

 2. Deila og Celtic økte serieledelsen

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Ronny Deila
 3. Celtic FC

Mest lest akkurat nå

 1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

 2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

 3. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

 4. Kjell (64) har gratis strøm: – Får betalt for å dusje

 5. Alle nye henvendelser fra tidligere barnevernsbarn skal besvares med et tilbud om et møte

 6. – Pizzaene er kanskje sånn midt på treet, men det er godt nok rett som det er, også til take away på travle hver­dager