Lillebror Riise om storebrorens nedrykkskamp: - Selvtilliten er helt borte

Bjørn Helge Riise (30) frykter at storebror John Arne (33) og deres kjære Fulham er akterutseilt i nedrykssumpa i Premier League.

Bjørn Helge Riise (t.v.) er redd John Arne Riise og Fulham rykker ned fra Premier League.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Det er spennende å følge med, men det er utrolig synd at Fulham ligger der de ligger, sier Bjørn Helge Riise til aftenposten.no.

Lillestrøms midtbanemotor, som selv spilte i Fulham fra 2009-2012, viser til at London-laget ligger nest sist i Premier League etter 36 av 38 kamper.

Skal storebror John Arne Riise og resten av Fulham beholde plassen i den øverte divisjonen, bør de plukke en trepoenger snarest. Aller helst borte mot Stoke klokken 16.00 lørdag.

Bjørn Helge Riise spilte i Fulham fra 2009 til 2012. Midtbanespilleren rakk å få med seg 15 seriekamper for klubben.

Det blir imidlertid vanskelig, tror lillebror Riise. 30-åringen, som fikk 15 kamper i Premier League for Fulham, holder fremdeles kontakten med mange av spillerne i klubben. Inntrykket av ståa i klubben er ikke betryggende. — Jeg har jo vært og besøkt klubben også. Det er sykt. Selvtilliten er helt borte. Det ser man også på måten de spiller. Nå må de bare forøske å plukke så mange poeng som mulig, sier Bjørn Helge Riise.

- Spillerne er frustrerte

Les også

Nå kan det norske England-eventyret være over

Han snakker jevnlig med sin tre år eldre bror. At John Arne mistrives med å kjempe i bunnen av tabellen, er det ingen grunn til å legge skjul på. — Han synes dette er veldig irriterende. Han har ikke lyst til at dette skal ende med nedrykk. Han har en kontrakt som går ut i sommer, og han ønsker ikke å dra derfra med et nedrykk i bagasjen, sier lillebror Riise.

Han forteller at John Arne naturligvis ikke er den eneste som irriterer seg over situasjonen Fulham har havnet i.

- Det er klart dette er trist. Jeg har mange kompiser i klubben og sender teksmeldinger med dem. De er frustrerte.

— Det viktigste er bare at de holder hodet kaldt og står på ut sesongen, sier Bjørn Helge Riise.

Avhengig av hjelp

John Arne, kepper David Stockdale og midtbanespiller Steve Sidwell tusler skuffet av banen etter hjemmetapet for Tottenham i april.

Fulham står med 31 poeng etter 36 kamper. Det er poenget mer enn bunnplasserte Cardiff og poenget mindre enn Norwich, som er best av de tre lagene under streken. Sunderland, som ligger nærmest av lagene over streken, har i likhet med Norwich 32 poeng. Sunderland har imidlertid spilt én kamp mindre enn Fulham. Det samme har 16.-plasserte Aston Villa (35 poeng) og 15.plasserte West Bromwich (36 poeng).

Les også

- Man tenker på nedrykk hver eneste dag. Det er løgn å si noe annet

Dermed er Fulham mest sannsynlig avhengig av å vinne sine to gjenstående kamper, samtidig som lagene over avgir poeng.Lørdag venter Stoke på bortebane. Neste helg kommer Crystal Palace til Craven Cottage.

— Det er to tøffe kamper som gjenstår. Jeg tror Fulham må vinne begge, sier lillebror Riise.

Han irriterer seg over at Fulham rotet bort 2-0-ledelsen mot Hull forrige helg. Kampen endte 2-2.

— Hadde Fulham vunnet den kampen, tror jeg de hadde beholdt plassen i Premier League. Nå er jeg litt mer usikker, avslutter Riise.

SPORTSDØGNET:

Publisert: