Chelsea-supporter arrestert for rasisme mot Son

London-politiet har pågrepet en Chelsea-supporter for rasistiske ytringer mot Tottenham-spiller Son Heung-min i søndagens Premier League-kamp.

Publisert: Publisert:

Utvisningen av Son Heung-min etter en duell med Antonio Rüdiger førte til rasistiske ytringer mot begge spillere. En Chelsea-tilhenger er pågrepet for rasisme mot sørkoreaneren, mens Tottenham prøver å identifisere tilskuerne som lagde apelyder mot Chelsea-spiller Rüdiger. Foto: Ian Walton, AP / NTB scanpix

 • NTB

Personen ble ifølge avisen The Guardian utpekt for politiet av andre Chelsea-tilhengere.

Derimot har Tottenham foreløpig ikke kommet noen vei i forsøket på å identifisere tilskuerne som lagde apelyder mot Chelsea-spilleren Antonio Rüdiger.

Spillet ble avbrutt underveis i kampen etter at Chelsea-kaptein César Azpilicueta informerte dommeren om at Rüdiger var utsatt for rasistisk hets, og hendelsen har fått stor oppmerksomhet. Den britiske regjeringen har involvert seg og oppfordret fotballmyndighetene til å slå hardt ned på tribunerasisme.

Leppelesere

Tilsammen ble seks personer pågrepet under kampen som Chelsea vant 2-0, men ingen av dem knyttes til hetsen mot Rüdiger, melder BBC.

Antonio Rüdiger feirer Chelseas seier borte mot Tottenham. Foto: JOHN SIBLEY, REUTERS / NTB SCANPIX

– Vi har engasjert leppelesere for å gå gjennom opptak fra overvåkingskameraer og kontaktet Chelsea for ytterligere opplysninger fra deres spillere, sier Tottenham i en uttalelse.

– Politiet vil gå gjennom bevisene sammen med oss.

Klubben har gjort det klart at tilhengere som gjennom opptakene avsløres for rasistiske ytringer vil bli bannlyst fra Tottenham Hotspur stadion på livstid.

– Denne klubben har en stolt tradisjon for antirasistisk arbeid i samfunnet, og vi vil sørge for en grundig etterforskning av denne hendelsen. Så langt har vi ikke kunnet konkludere.

Oppklaring

Son ble utvist etter en drøy time for å sparke etter Rüdiger etter å ha blitt felt av ham. Det røde kortet ble gitt etter VAR-gjennomgang, og Tottenham har anket utvisningen.

Klubben har også bedt om en oppklaring av Premier League om de foreskrevne tiltak ved utslag av tribunerasisme. Dommer Anthony Taylor iverksatte UEFA-protokollen, der første steg er meldinger over høyttalersystemet. Det ble gjort tre ganger, og klubben mener det skapte et falskt inntrykk av at de rasistiske ytringene fortsatte over tid.

Tottenham hevder at Premier League-protokollen for å håndtere rasistiske ytringer ikke omfatter meldinger over høyttaleranlegget.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Everton6411149513
2Liverpool64111514113
3Aston Villa5401125712
4Leicester City6402138512
5Leeds United6312129310
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Nå er legestreiken i gang – rask opptrapping varsles

 2. Marte (20) sa opp jobben og flyttet hjem for å pleie sin alvorlig syke pappa. Det fraråder Stavanger kommune

 3. Lervigs nye utestad tar natte­søvnen frå naboar: – Vil sjå på skjenke­reglane

 4. Ble ikke straffet for homohets. Her er dommerens forklaring

 5. Bli med inn i Bent Høie og Dag Terje Solvangs atrium­hus: – Vi kan ikke komme oss fort nok hjem

 6. – Et overgrep mot barnet

 1. Premier League
 2. Tottenham Hotspur FC
 3. Chelsea FC
 4. Rasisme