Her tror Kings lagkamerat at han har senket Tottenham. Så kom kontrabeskjeden.

Dramatisk avslutning da Bournemouth spilte uavgjort mot Tottenham.

Her tror Callum Wilson (i midten) at han har sendt Bournemouth i ledelsen. Så fikk han vite at avslutningen hadde truffet hånden til Joshua King på vei inn i nettet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Bournemouth - Tottenham 0–0

Med lite å skryte av offensivt i 0-0-møtet mellom Bournemouth og Tottenham, falt fokuset på VAR og en stygg skade for Bournemouths Adam Smith.

Både Bournemouth og Tottenham trengte sårt tre poeng i torsdagens oppgjør, men ingen lag klarte å få nettkjenning. Spurs kjemper for plass i Europaligaen og Bournemouth for overlevelse i Premier League.

I kampens siste ordinære minutt trodde Callum Wilson at han hadde avgjort oppgjøret. Han satte ballen i nettet. Det han ikke visste var at ballen traff hånden til Joshua King på vei i nettet. Dermed ble jubelen til skuffelse etter bruk av VAR.

Harry Kane ble muligens snytt for straffe etter en dytt fra Joshua King fire minutter inn i kampen, men hverken Paul Tierney eller VAR pekte på straffemerket.

Bournemouth-forsvarer Adam Smith måtte bæres ut av kampen på båre etter å ha kollidert med Ben Davies i andre omgang.

Begge lag presset på for seier, men det dramatiske oppgjøret endte 0-0.

Les også

Internasjonal presse omtaler Jagges dødsfall: «Han var den lykkelige personen som ville alle vel»

King reddet av VAR

Det var positive tendenser i de første 20 minuttene for hjemmelaget. Eddie Howes menn presset på og fikk dødball på dødball, men klarte ikke å sette inn en scoring bak Hugo Lloris.

Tottenham ble stående og forsvare seg i de første 25 minuttene, men fikk ballen over midtstreken utover første omgang. Likevel var det hjemmelaget som var nærmest scoring med en markkryper ned mot stolpen fra Junior Stanislas like før Tierny blåste av omgangen.

Den store snakkisen fra første omgang kom etter fire minutter og omhandlet Norges Joshua King. Nordmannen hindret Harry Kane med en dytt i ryggen fra å heade ballen i mål etter et hjørnespark. Dommer Tierny pekte ikke på straffemerket og VAR-rommet mente at dytten ikke var en stor nok forseelse til å overliste hoveddommerens avgjørelse.

Joshua King var involvert i mye for Bournemouth.

Grufullt hodestøt

Ti minutter ut i andre omgang kolliderte Adam Smith og Ben Davies, som resulterte i at Smith ble liggende urørlig. Hodestøtet ble ikke vist i reprise, og mye tydet på at skaden var alvorlig da Bournemouth-backen ble båret ut på båre.

Davies fikk muligheten til å ta Spurs i ledelsen etter 76 minutter, men bommet på ballen like foran mål.

King fikk satt ballen i mål da det var fem minutter igjen av ordinær tid, men Stanislas var i offside da han sendte ballen inn til nordmannen.

28-åringen ble fratatt enda et mål fire minutter senere. En avslutning fra Callum Wilson gikk i nettet via hånden til King. Dermed ble det annullert etter bruk av VAR.

Bournemouth ligger på 18.-plass i ligaen med 28 poeng og møter Leicester søndag.

Tottenham ligger på 9.-plass med 49 poeng. De hvitkledde møter byrival Arsenal samme dag.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk