Stjørdals-Blink reddet poeng med sen scoring

Formsterke Sogndal tok ledelsen to ganger og så ut til å vinne i Trøndelag, men like før slutt utlignet Stjørdals/Blink til 2-2.

Trener Roar Vikvang og Stjørdals-Blink tok ett poeng.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Stjørdals-Blink - Sogndal 2–2

Mathias Blårud ga Sogndal ledelsen tidlig, men Kartum kvitterte med en suser. Tomas Totlands drømmeraid like etter så lenge ut til å bli matchvinnerscoringen, men drøye tre minutter før full tid dukket Jakob Rømme Skille opp og sikret ett poeng til Blink.

Resultatet betyr at Stjørdals-Blink avanserer opp én plass på tabellen, opp på en kruttsterk 5.-plass med 14 poeng.

Les også

Her blir Ranheim-kapteinen hat trick-helt – ny målfest i fjæra

Tidlig Sogndal-mål

Kampen var bare sju minutter gammel da Sogndal tok ledelsen. Et innlegg fra Sixten Jansen fant Totland, som headet rett på Nicklas Frenderup i Blink-buret, men Blårud var først på returen og satte ballen i nettet fra kort hold. 

Etter halvtimen var spilt var gjestene svært nære å doble ledelsen. En mesterlig redning fra Frenderup gikk ut i farlig rom til Totland, men vingbackens skudd gikk i krysstolpen og ut til Blinks store lettelse.

Istedenfor svarte Stjørdals/Blink med en suser signert Sander Kartum. Sondre Stokke fant 24-åringen, som banket ballen via en Sogndal-forsvarer og inn i nettmaskene bak Renze Fij i Sogndal-målet.

Sen utligning

Men utligningen fikk ikke stå lenge. Totland mottok ballen noen meter inn på Blinks banehalvdel og satte fart framover. Vingbacken danset seg så inn i 16-meteren før han banket inn 2-1.

Den fartsfylte førsteomgangen ble avløst av en langt tammere andre halvdel. Oppgjøret så ut til å ebbe ut i Sogndals fjerde strake trepoenger, men Rømme Skille ville det annerledes. Drøye tre minutter før full tid kranglet han inn 2-2 etter klabb og babb i feltet. 

Det ble også resultatet da dommer blåste for full tid. 

Neste oppgjør for Stjørdals-Blink er borte mot Ull/Kisa førstekommede mandag. 

Publisert: