Ventura storspilte i USA – gjør byks på resultatlistene

Kristoffer Ventura greide cuten med bare ett slags margin, men kan blande seg i tetstriden i helgens PGA-turnering takket være en kjemperunde lørdag.

Kristoffer Ventura hadde en strålende dag på golfbanen lørdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Med 63 slag (sju under par) klatret Ventura kraftig på listene til delt 18.-plass før søndagens avsluttende runde. Hadde det ikke vært for to sene bogeyer ville han vært i topp ti.

Nordmannen var på delt 64.-plass halvveis i Greensboro i North Carolina og var ett slag fra å måtte reise hjem fredag. Lørdag slo han tilbake med åtte birdier på de 14 første hullene han spilte.

Les også

Viktor Hovland om drømmeåret, utfordringene og rutinene: – Det har vært vanvittig

Da var han bare fem slag bak lederen og i ferd med å slå seg inn i topp ti, men to bogeyer sendte ham nedover på listen igjen før han avsluttet dagen med sin niende birdie.

Ventura var blant spillerne som startet lørdagens runde på 10. hull, og han trillet inn sin første birdieputt umiddelbart. Så ble det par på de fire neste hullene, men deretter tok nordmannen fyr. Det ble birdie på 15., 16., 17., 18., 2., 3. og 5. hull, altså sju birdier på ni hull.

Medgangen stoppet med bogey på 6. og 8. hull, men da Ventura senket sin niende birdieputt for dagen var han på delt 17.-plass 10 slag under par totalt.

Spillerne i ledelse så langt er 16 slag under par.

(©NTB)

Publisert: