Derfor spilte Frankrike med en nøddrakt

Kjennere stusset over drakten Frankrike spilte med mot Sveits i EM. Her er svaret på hva som skjedde.

Dmitri Payet og Paul Pogba i Frankrikes nøddrakt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Frankrikes andredrakt ble før EM sett på som en av de fineste under mesterskapet, nettopp på grunn av at et rødt og et blått erme, sammen med den hvite kroppen, dannet den franske trikoloren.

Slik ser Frankrikes opprinnelige andredrakt ut.

Men så kom Uefas draktregler inn i bildet.I paragraf 8.05 i reglene gjøres det nemlig helt klart at ermer ikke kan ha forskjellige farger hvis kroppen er ensfarget.

Nike har altså prestert å designe en drakt til vertsnasjonen som har vist seg å være forbudt!

Her har du min vurdering av EMs førstedrakter:

Les også

EM-draktene: Høyt nivå, men noen skuffelser

Ganske utrolig, og det virker som tabben ble oppdaget for en stund siden, siden Frankrike hadde en nøddrakt klar — en drakt der fargene på ermene var mye blassere enn på det originale designet.

Utdrag fra Uefas draktregler.

Noen andre spørsmål melder seg i denne saken:* Hvorfor spilte ikke Frankrike bare i sine blå førstedrakter — det ville jo ikke vært noen kollisjon med Sveits' røde drakter?

  • Hvorfor så ikke Nike eller det franske fotballforbundet på reglene før draktens design ble godkjent og offentliggjort?
  • Hva er det egentlige argumentet for denne regelen fra Uefas side? Jeg kan ikke se hva problemet er.

Den aller fineste EM-drakten er en andredrakt:

Les også

Dette er EMs aller fineste drakt

Ellers synes jeg at dette EM til nå har vært preget av litt for mange unødvendige utskiftinger av førstedrakter. Det verste eksempelet er for meg er at Wales (rød førstedrakt) ble tvunget til å spille med sine svarte og grå andredrakter mot England (hvit førstedrakt). Komplett uforståelig, og en begynner å lure på hvordan fargesynet til EM-dommerne er siden de må ha så enormt klare kontraster mellom fargen til lagene som møtes.

HVA SYNES DU?

Publisert: