Norges drømmestart hjalp ikke til seier - bare nesten for målscorer Hegerberg: - Det ble en tøff fight

Ada Hegerberg sendte Norge i ledelsen etter tre minutter, men det holdt ikke til seier over Island.

Det norske laget jubler for Ada Hegerbergs scoring etter tre minutter.
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Norge-Island 1–1

– Det ble en tøff fight. Vi vet hva Island står for, og det er 100 prosent kriging. Derfor hadde det vært ekstra godt å slå dem, sier Ada Hegerberg etter 1–1 i innledningen av Algarve Cup, turneringen med fire kamper på åtte dager.

Det islandske laget gikk hardt til verket, og spesielt før pause klarte de å stresse det norske laget så mye at kampen aldri ble særlig velspilt.

Les også

Scoring og skadesmell for Hegerberg

– Jeg synes den andre omgangen var bra. De siste ti minuttene skapte vi nok sjanser til å vinne kampen. Caroline (Graham Hansen) viste fine kvaliteter da hun kom inn, sier trener Martin Sjögren, som for første gang opplevde ikke å vinne som norsk sjef.

De to overbevisende seirene over Sverige og England i La Manga tidligere i vinter ble ikke fulgt opp i Portugal.

Kampen startet forrykende ved at Hegerberg banket Norge i ledelsen allerede etter tre minutter. Et godt innlegg fra Elise Thorsnes fant Lisa Marie Utland, som la ned ballen til Lyon-spissen som scoret sikkert.

– Det er alltid artig med mål, og det var ekstra gøy at det kom etter en sekvens som viste noe av det vi har øvd på under treningene, sier Hegerberg.

Norges nye landslagssjef Martin Sjögren.
Les også

Stjernene om norsk VM-fest: – Den største drømmen jeg har som landslagsspiller

God Graham Hansen

Hun mener laget tidvis fikk vist frem noen av tingene Sjögren har terpet på med sine spillere så langt.

Svensken har snakket mye om å finne mellomrommene i angrepsdelen av spillet, og akkurat der fant de norske spillerne hverandre oftere og oftere i annen omgang.

Wolfsburg-spiller Graham Hansen fikk 22 minutter på slutten av kampen, og viste ved et par tilfeller hvorfor hun regnes blant de ypperste i Europa.

Det var hun som satte opp Ingrid Moe Wold på Norges største sjanse i annen omgang, og hun fant også Hegerberg ved en anledning mot slutten. Alle norske forsøk ble imidlertid stoppet.

– Jeg er sikker på at vi hadde vunnet om kampen hadde vært fem minutter lenger, sier kaptein Maren Mjelde, og mener den sterke sluttspurten viser gode holdninger i laget.

Også hun pekte på at det tøffe islandske spillet gjorde det vanskelig i første omgang.

Les også

Ada Hegerberg: – Hvorfor skal ikke vi jenter bli tatt like mye på alvor som guttene?

Helt annen motstander

Allerede fredag venter Spania i neste kamp i turneringen. De imponerte med å slå Japan tidligere på dagen, og kommer til å varte opp med en helt annen type fotball enn hva islendingene gjorde.

Sjögren gjorde kun ett bytte onsdag, og varsler at han kommer til å stille med en helt annen ellever mot spanjolene. Planen er også gradvis å gi Graham Hansen mer spilletid.

– Vi tar det dag for dag med henne, men hun så pigg ut nå. Fysisk er hun klar for mer, men vi tar noen hensyn, sier Sjögren om spilleren som blir meget viktig i sommerens EM i Nederland.

Publisert:
 1. Island
 2. Ada Hegerberg
 3. Caroline Graham Hansen
 4. Norge
 5. Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. – Det blir tiltak vi vil merke i hverdagen vår

 2. – Omikron kan være veien ut av pandemien

 3. Frykter du ny korona­bølge? Nå kommer FHI med glad­nyhet

 4. Regjeringen framskynder tredje dose for alle over 45

 5. 14.000 lys skaper hjemmelaget julestemning i Sandnes

 6. 30 millioner ligger i potten