Poengene glapp for Viking mot Kolstad

Viking-spillerne viste stor innsatsvilje og hadde Kolstad i kne lenge, men kreftene holdt ikke helt inn.

Edwin Fjeldtvedt er gjennom og prøver en lobb på Kolstads keeper, men det ble ikke scoring på denne muligheten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Viking – Kolstad 22-24

Trener Gunnar Blombäck hadde tatt med seg mange ferske og unge spillere til denne kampen. Og enkelte av disse fikk prøve seg noen minutter. Viking var da heller ikke mer enn et par minutter unna slik at de hadde sluppet å stå oppført med minuspoeng på tabellen.

— Vi var veldig nære i denne kampen, men det hjelper så lite når vi blir stående uten poeng til slutt. Det er jo resultatet som teller uansett, sier Blombäck.

Det unge og urutinerte Viking-laget ledet kampen lenge, og hadde nesten Kolstad i kne langt ut i den andre omgangen.

Ledet til pause

— Det hører til sjeldenheten at vi går til pause med ledelse på et lag som ligger langt oppe på tabellen. Vi spilte periodevis veldig bra før pause, gjorde få feil framover, samtidig som vi var kompakte bakover. Det var derfor veldig fortjent at vi kunne gå til pause med en tomålsledelse, sier han

Men bare to scoringer det første kvarteret av andre omgang ødela mye for mulighetene til å få med seg et kjærkomment poeng.

— Vi hadde noen bommer like før pause, og dette forplantet seg dessverre inn i perioden rett etter pause også. Spesielt var vi svake i overtall i denne perioden, understreker Viking-treneren.

Ble for stillestående

Hjemmelagets spillere ble rett og slett for stillestående etter pause, og dette førte til at laget skuslet vekk mange baller i angrep. Noe som resulterte i at gjestene kunne kontre inn en del scoringer.

Men i motsetning til veldig mange kamper denne sesongen, så sprakk ikke Viking mot slutten av kampen.

— Det er jeg veldig godt fornøyd med, vi holdt stort sett stand hele kampen ut. Rett og slett herlig å se at spillerne klarte å holde trykket helt ut. Men dessverre lyktes vi ikke helt mot slutten og Kolstad kunne stikke av med seieren, forklarer Blombäck.

Vil slippe til unggutter

Han er veldig klar på at han kommer til å slippe til flere av ungguttene i de siste tre kampene av serien.

— Dette er spillere som banker på døren til å få plass i A-troppen, og da må de få lov til å lukte litt på dette nivået, mener han.

Blombäck sier også at de kikker veldig mye rundt etter lokale talenter som kan komme inn i stallen.

Stor konkurranse om talenter

— Men jeg erkjenner at vi har reell konkurranse både i Sandnes og på Nærbø om de beste lokale spillerne. Og det er jo bare kjekt at det er slik at unge talentfulle spillere kan velge forskjellige klubber i distriktet, mener han.

Han er veldig klar på at å rykke opp igjen neste år ikke er en målsetting de har akkurat nå.

— Vi skal være klar på alle områder, både sportslig og økonomisk, før vi tenker opprykk igjen, understreker Gunnar Blombäck.

Publisert: