Solskjær om Aursnes: - Han er en ledertype

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær skryter av unggutten etter kampene mot Sevilla.

MYE ROS: Fredrik Aursnes i aksjon for Molde mot Sevilla torsdag kveld, 20-åringen fra Hareid viste glimt av storhet og hadde ikke respekt for høyt gasjerte spillere hos det spanske topplaget. Og etter kampen vanket det masse ros til Aursnes, ikke minst fra Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Han er bare 20 år, men opptrer med stor autoritet allerede i sin andre kamp for Molde FK. Og han høstet mye ros for sitt spill mot Sevilla på Aker stadion torsdag kveld; Fredrik Aursnes.

— Fredrik er en ledertype på banen, jeg gleder meg til å følge ham i tida som kommer. Han har tatt godt vare på sjansene han har fått i kampene mot Sevilla, sa Ole Gunnar Solskjær til smp.no etter at hans Molde FK hadde slått regjerende Europaliga-vinner Sevilla 1-0 seint torsdag kveld.

Det holdt ikke til avansement for moldenserne, men de gjorde en meget god februarkamp og et ærlig forsøk på å hente inn spanjolenes 3-0-ledelse fra første kamp i Sevilla.

Les også

Solskjær fornøyd med duo: - Vil spille mye for Molde i fremtiden

Fredrik og Eirik

— Vi kommer til å få mye glede av både Fredrik og Eirik denne sesongen. De er også gode kompiser utenfor fotballbanen og deler leilighet. Og begge kan stå igjen etter at treningsøktene er over og trene ekstra. En slik innstilling kan på sikt utgjøre en forskjell, sier manager Solskjær og referer til 20-åringene Aursnes og Hestad.

Mens en annen Hestad; med fornavn Daniel og mellomnavn Berg takket for seg torsdag kveld etter en eventyrlig karriere og 900 kamper. 40-åringen ble behørig hyllet av de 7000 på tribunen.

Les også

«Fredrik Aursnes (20) var det beste som skjedde i Sevilla»

Ny vin

Den nye vinen i Molde FK er duoen Fredrik Aursnes og Eirik Hestad som begge i perioder var strålende mot Sevilla. Hestad scoret målet hos de blå/hvite, Aursnes var veldig nær på en suser i 1. omgang.

— Jeg synes det gikk bra for min del i begge kampene jeg har spilt mot Sevilla. Jeg følte at vi gjorde et hederlig forsøk på å ta igjen Sevillas ledelse her i kveld, sa Aursnes til smp.no.

— Hvordan er du tatt imot i gruppa?

— Det har gått veldig bra og jeg trives veldig godt i klubben og byen. Jeg følte det var et riktig steg for meg å ta nå etter fire år i Hødd, sa Aursnes som opprinnelig er hareidsdøl.

Fireårskontrakt

Han har skrevet under en fireårskontrakt med Molde FK. Der han er tiltenkt en sentral rolle på midtbanen.

Opptreden i de to internasjonale kampene har vært prima for unggutten.

— Kan spill i Molde være et springbrett for spill på A-landslaget?

— Så langt har jeg ikke tenkt, sier Fredrik som gir verbal ros i retur til manager Solskjær som hentet ham til Molde etter 2015-sesongen.

— Ole Gunnar har ekstremt mye kunnskap å gi av, sier unge Aursnes om sin nye sjef.

Solskjær kjenner seg igjen i Aursnes, fra tiden han sjøl var i den alderen.

Les også

Daniel Berg Hestad kastet klærne og takket for seg

Sang på egen bursdag

— Fredrik har levd under høye forventninger allerede. Husk at han ble cupmester for Hødd allerede i 2012. Han har allerede skaffet seg mye erfaring i Hødd. Og han har en flott personlighet. Han fikk være med oss på turen til Amsterdam i høst og der reiste Fredrik seg opp og sang på sin egen bursdag, sier Solskjær med et smil.

Molde spilte 1-1 mot Ajax samme dag som Aursnes fylte 20 år.

— Ser du en framtidig landslagsspiller i Fredrik?

— Han er inne på U21-landslaget nå og godt spill der og hos oss i Molde er det beste utstillingsvinduet for Fredrik, sier Ole Gunnar Solskjær om den ene av to unge juveler hos en klubb som har ambisjoner om å kjempe med Rosenborg om serietittelen i år.

Publisert: