Engelsk landslagskeeper kan miste EM

Jack Butland brakk ankelen mot Tyskland lørdag.

NEDTRYKT: Jack Butland ble skadet mot Tyskland lørdag. Her rett etter å ha sluppet inn Tysklands første mål. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic/NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Den engelske landslagskeeperen Jack Butland var maksimalt uheldig i lørdagens kamp mot Tyskland. Han pådro seg et brudd i ankelen.

Det gjør at det er svært tvilsomt om han rekker sommeren EM-sluttspill i Frankrike. Det engelske fotballforbundet (FA) informerte om skaden søndag, og slo fast at han på ingen måte er aktuell for tirsdagens kamp mot Nederland på Wembley.

«Ingen kommer til å bli innkalt i troppen etter denne skaden», forklarte FA i en pressemelding. Kampen mot nederlenderne er en viktig del av oppkjøringen til EM-sluttspillet.

«En undersøkelse i dag viste at jeg har pådratt meg et brudd i ankelen. Nå kommer jeg til å gjøre alt jeg kan for å bli kvitt denne skaden så raskt som mulig», skrev Butland selv på Twitter.

Les også

Knallsterk snuoperasjon ga England seieren

Les også

Tåler England denne seieren?

Han ble skadet like før pause i kampen som engelskmennene vant 3-2. Han ble satt inn på det engelske laget som erstatning for skadde Joe Hart. Da han måtte gå ut på grunn av skaden, ble han erstatte av Fraser Forster.

Burnleys keeper, Tom Heaton er også med i troppen og kan få sjansen mot nederlenderne tirsdag, men foreløpig er ikke det avklart.

(©NTB)

Les også

 1. Eksperter mener denne trioen gjør Rooney overflødig

 2. Zlatan: - Det finnes interesse fra Premier League

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Tysklands herrelandslag fotball
 3. Englands herrelandslag fotball
 4. Stoke City FC

Mest lest akkurat nå

 1. Hanne Sørvaag har fått ny jobb

 2. Større leteaksjon etter savnet mann i Sokndal

 3. Banksjef ble hytteutbygger på heltid i Sirdal

 4. Her planlegges det 50 nye hytter i havgapet - men ingen eiendomsskatt

 5. Jostein Sørstrønen (58) og Arne Bernt Paulsen (64) har ikke vært i stand til å ta opp kampen for de drepte døtrene. Før nå.

 6. Spøkelsene lurer bak Johaugs bragd