Arsenal holder liv i titteldrømmen - senket Everton på bortebane

Everton var aldri i nærheten da en 19-åring presenterte seg for Arsenal-fansen.

Alex Iwobi hadde aldri startet i Premier League for Arsenal, før han satte inn 2-0 like før pause mot Everton lørdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Arsenal burde vinne lørdag for å holde liv i gulldrømmen, da de besøkte Goodison Park. Da dommer Mark Clattenburg blåste for 90 minutter sto det 2-0 til Arsenal, etter scoringer av Danny Welbeck og Alex Iwobi.

1-0 kom allerede etter seks minutter. Et fantastisk angrep ble avsluttet av Danny Welbeck som satte ballen sikkert i mål. Veggspillet mellom Mezut Özil og Alexis Sanchez endte med at sistnevnte spilte gjennom den engelske spissen med en vakker pasning, og gjorde jobben for Welbeck enkel.

Les også

Vi fulgte kampen direkte!

Arsenal tok kommandoen fra første spark på ballen, og Everton slet med å skape noe som helst foran Ospina i gjestenes bur.

— Ikke straffe!

Danny Welbeck feirer scoring sammen med Hector Bellerin.

Med ti minutter igjen av første omgang mente Sanchez og Arsenal seg snytt for straffe da chileneren gikk ned inne i feltet. Reprisen viste at det var kontakt, men viste også at han også falt noe lett. — Ikke straffe, mente tidligere Everton-spiller Thomas Myhre i TV 2s studio i pausen.

Les også

Nå har Leicester flere engelske landslagsspillere enn Manchester United

Da hadde han fått se Arsenal kontre inn 2-0 like før halvtid. Hector Bellerin sendt en flott pasning i bakrom til Alex Iwobi, som i sin første kamp fra start i Premier League for Arsenal doblet ledelsen for Arsene Wengers gutter.

— Maken til mangel på agressivitet har jeg ikke sett fra et Everton-lag på det jeg kan huske, sa Myhre i pausen.

Tamt Everton

David Ospina fikk seg en kraftig trøkk i en duell med Romelu Lukaku.

Det skulle ta 68 minutter før vi fikk en god sjanse fra hjemmelaget i blått. På et hjørnespark fikk Phil Jagielka gå opp helt alene foran en passiv Ospina. Keeperen — som hadde fått seg en trøkk i en duell med Lukaku minutter tidligere - var helt borte, men headingen til Evertons stopper gikk over mål. Stor sjanse! Sju minutter før slutt satte Olivier Giroud ballen i mål, men dommer Mark Clattenburg hadde allerede blåst for frispark inne i feltet.

Everton var dog aldri i nærheten av å true Arsenal, som enkelt vant 2-0 på Goodison Park. Dermed er Arsenal tre poeng bak byrival Tottenham som per nå er nærmest serieleder Leicester. Opp til Leicester har Arsenal nå åtte poeng.

— Det er mye, men det er mulig å hente. Arsenal vant denne kampen som de ville, var TV 2-kommentator Øyvind Alsakers dom.

Skåret i gleden for Arsenal var at Mezut Özil måtte av med skade. Omfanget av skaden er ikke kjent.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk