Hazard ble helten i FA-cupfinalen - sørget for en sesong uten trofé for Mourinho

Eden Hazard scoret fra straffemerket og sørget for at Chelsea ble FA-cupmester med 1-0-seier i finalen mot Manchester United på Wembley lørdag.

Publisert: Publisert:
Les også

FA-cupfinalen direkte: Vi fulgte kampen

icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Chelsea-Manchester United 1–0

Chelsea var klar for sin andre FA-cupfinale på rad. I fjor ble det tap mot Arsenal, og lørdag sto Manchester United på motsatt banehalvdel.

Lørdag fikk imidlertid London-laget revansje. Eden Hazard satte inn kampens eneste mål fra straffemerket etter 22 minutter.

Les også

FA-cupfinalen direkte: Vi fulgte kampen

Chelseas Eden Hazard (høyre) scoret 1-0-målet mot Manchester United i FA-cupfinalen lørdag. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix

Manchester United styrte banespillet, men klarte ikke komme til de store sjansene. Alexis Sánchez fikk ballen i nettet etter 64 minutter, men målet ble annullert for offside.

Marcus Rashford fikk sjansen til å skyte noen minutter tidligere, men skuddet gikk rett på Thibaut Courtois, som startet sin første FA-cupkamp for sesongen i stedet for Willy Caballero.

Les også

«Den elendige kjemien mellom Mourinho og Conte vil ikke avgjøre dagens FA-cupfinale»

Les også

Solskjær mener Mourinho er under press: – Så ubarmhjertig er fotballen

Redusert Lukaku

David de Gea i Manchester United-buret spilte kun sin andre kamp i turneringen, men han klarte ikke ta straffesparket fra Eden Hazard i første omgang.

Phil Jones felte Hazard som bakerste mann da han prøvde å sklitakle bakfra for å hindre mål, og fikk gult kort. Chelseas nummer ti tok straffesparket selv og trillet ballen i hjørnet.

Manchester United håpet i det lengste å få Romelu Lukaku spilleklar til oppgjøret, men han meldte seg kun klar til å sitte på benken. Spissen har ikke spilt en kamp siden 29. april. Etter at belgieren ble skadd har United kun scoret én gang på de siste tre kampene.

Lukaku fikk spille de siste 18 minuttene, men klarte ikke sette sitt preg på kampen. Eden Hazard ble dermed oppgjørets eneste målscorer, og tok over rollen som dagens mann, i alle fall i fotballverdenen, etter prins Harry som fikk sin Meghan Markle, og all oppmerksomheten, i Storbritannia tidligere på dagen.

Les også

Brorens bryllup tvinger Prins William til å bryte lang tradisjon

Les også

Tjærnås oppsummerer Premier League-sesongen: Disse har skuffet og imponert mest

Presset Conte

Til tross for FA-cuptittelen har Antonio Contes mannskap ikke på noen måte klart å følge opp forrige sesongs ligagull. Laget klarte til slutt ikke å kvalifisere seg for neste sesongs mesterliga.

Det har lenge vært spekulert i om lørdagens finale er italienerens siste kamp som Chelsea-manager.

– Jeg kan garantere dere at dette blir min siste kamp – denne sesongen, sa italieneren før kampen, og la til at han forholder seg til kontrakten har med klubben.

Mourinho styrte i det minste United til seriesølv og mesterligaplass, men 19 poeng opp til byrival og seriemester Manchester City var smertefullt.

I mesterligaen ble det i tillegg overraskende tidlig exit mot Sevilla. Dermed var lørdagens finale eneste mulighet til å gi de allerede velfylte premieskapene på Old Trafford påfyll.

Publisert: