Ståle Solbakken kronet drømmesesongen med dansk cuptrippel

– Om bare noen kunne komme og kjøpe Ståle, sukker sjefen hos erkerivalen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

BRØNDBY – FC KØBENHAVN 1–3

Storfavoritt FC København vant som ventet den danske cupfinalen mot Brøndby i Parken på Kristi himmelfartsdag. 3–1 endte det etter to sene FCK-mål.

Dermed har Ståle Solbakkens FCK vunnet The Double – både serie og cup – etter en fenomenal sesong der det også ble gruppespill i Champions League. Dessuten har FCK nå vunnet tre strake cupfinaler – det har aldri tidligere skjedd i dansk fotballhistorie.

– Vi har tatt de fire pokalene som har vært å spille om de seneste to årene, og vi har spilt Champions League. Nå starter vi forfra med et nytt lag. Det er større muligheter for de andre neste år, og det blir tettere. Det blir en vanskelig reise for oss, men for dette laget var det en fantastisk avslutning, sier Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

Men denne sesongen har FCK vært suverene.

– Om bare noen kunne komme og kjøpe Ståle, sa Brøndbys storaksjonær Jan Bech Andersen til Ekstra Bladet før finalen.

– Jeg vet godt at det er folk som påpeker at det ikke gikk bra for ham i Wolverhampton og FC Köln. Men han passer bare perfekt til Superligaen, sa Andersen.

Les også

Ståle Solbakken: – Tom skal ikke ha dårlig samvittighet

Hett lenge før avspark

FC København var storfavoritter foran finalen mot byrival Brøndby. FCK vant Superligaen med 19 poengs margin, men Solbakken advarte på forhånd mot at gapet ned til Brøndby er mindre enn på lenge. Brøndbys seriesølv denne sesongen var deres beste resultat på over 10 år, og klubbens tyske trener Alexander Zorniger regnes som Danmarks nest beste. Bak Solbakken, selvsagt.

NY TRIUMF: FC Københavns trener Ståle Solbakken jubler sammen med Nicolai Boilesen etter seieren over Brøndby i torsdagens cupfinale i Parken.

Lenge før avspark var det intens stemning i Parken. Halvannen time før cupfinalen ble det bråk da en FCK-fan stormet ut på banen med et bengallys i retning mot Brøndby-fansen. Hett ble det også ute på banen da kampen ble satt i gang i det som regnes som Danmarks største hatoppgjør – man kunne se at denne kampen betyr ekstra mye for begge lag.

Les også

Supportere kastet rotter etter Ståle Solbakkens spillere

FCK hadde ballen mest i 1. omgang, og de hadde noen store sjanser på tampen av omgangen. Men det sto 0–0 ved pause.

Drømmefrispark

FCK fikk en drømmestart på 2. omgang. Andreas Cornelius hadde først en kjempesjanse som han misset på, men i kampens 51. minutt viste han styrke da han rev seg løs og kom alene med keeper. 1–0 til FCK, og skuffede Brøndby-fans kastet gjenstander ut på banen. Det var heksegryte i Parken.

Ti minutter senere ble det 1–1 etter at Teemu Pukki satte ballen i mål. Hany Mukhtars frispark endte i tverrligger og ned på strek, før Pukki satte inn returen.

Nå var det vidåpent, men FCK kunne feire til slutt. Etter 82 minutter endte et langt fremspill hos Federico Santander, som alene med keeper satte inn 2–1. Og bare to minutter senere ordnet Cornelius sitt andre mål for dagen mot laget han aldri tidligere har scoret mot. 3-1, og cuppokalen var i boks for FCK.

– Gratulerer! Vi er første danske klubb med tre strake cuptitler, skriver FCK på sin Twitter-konto.

Ståle Solbakken har to ganger takket nei til å overta som norsk landslagssjef. Først da han valgte FC Köln, deretter da han sa nei til å overta da Per-Mathias Høgmo måtte gå. I stedet skrev Solbakken under på en forlengelse med FCK til sommeren 2021.

PS: Tom Høgli sliter med en strekk og måtte stå over torsdagens cupfinale.

Publisert: