Northug får ikke kalle seg ekspert i TV 2-sporten

Petter Northug kan fortsette i TV 2 til tross for sin rolle som sponsor for Norges Skiforbund, men får ikke kalle seg kanalens langrennsekspert.

Publisert: Publisert:

Petter Northug får å lov å fortsette som bidragsyter i TV 2, tross sitt engasjement som sponsor for Norges Skiforbund, men får ikke kalle seg ekspert. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det har i det siste vært stilt spørsmål om TV-kanalenes bruk av tidligere idrettsprofiler som eksperter og som har roller som kan være i konflikt med redaksjonell aktivitet.

Den mest kjente av idrettskjendisene er Petter Northug, som har opptrådt som ekspert i TV 2, samtidig som han blant annet har en rolle som sponsor for Norges Skiforbund.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen bekrefter overfor NTB at Petter Northug ikke lenger vil opptre som ekspert når han snakker om langrenn på TV i vinter.

– I studio på langrennssendingene vil han opptre sammen med journalist Siri Avlesen og Kristin Størmer Steira, som er TV 2s langrennsekspert, skriver Jansen Hagen i en e-post, som imidlertid er klar på at Northug blir å se på kanalen fremover.

– Svaret er ikke å stenge Petter ute av sendingene, men å tydeliggjøre hans roller på TV og nett. Seerne skal være helt trygge på at det ikke ligger noen skjulte bindinger eller hemmelige dobbeltroller. Det skal være ryddig, ærlig og åpent, sier Jansen Hagen.

Les også

Fossli forteller om hjertestansen: – Sannsynlig at jeg ikke kan satse videre

Vil bli kreditert med sine meritter

Northug har avtale om å delta i ti langrennssendinger i vinter. Utover det vil han ha oppdrag for både for sporten og programavdelingen i det som omtales som «prosjekter».

TV 2 offentliggjorde torsdag en liste over sine 25 eksperter på ulike områder, de fleste tidligere toppidrettsutøvere innenfor sine områder. Der fremkommer det hvilke roller de har i nærings- og organisasjonslivet, trenerengasjement og eventuelle familiebånd til nåværende utøvere.

– Vi vil i tillegg oftere nevne disse forholdene på luften under direktesendt sport, skriver sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i et innlegg på tv2.no.

Jansen Hagen varsler også at færre av de eksterne bidragsyterne skal bli omtalt med tittelen ekspert, deriblant altså Northug.

– Flere vil være kreditert med sine meritter. Vi tydeliggjør hvem som er TV 2s eksperter på området og hvem som er våre gjester invitert på bakgrunn av kunnskap og erfaring, skriver Jansen Hagen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Denne kreftforma er spesielt utbreidd blant menn i Rogaland. Dette kan vere forklaringa

  2. – Hvis jeg ikke engasjerer meg nå, og naustet på Sør-Bokn blir revet, kommer det til å irritere meg resten av livet

  3. Drømmeinnhopp for Hauge – scoret for Milan: – Jeg er veldig glad

  4. Fjernet ulovlig garasje, men Atle har likevel fått 40.000 kroner i tvangsmulkt

  5. Ung kvinne knuste rute i Stavanger sentrum

  6. «Stavangermannen som formet det sosialdemokratiske Norge»

  1. Petter Northug
  2. Langrenn
  3. TV 2