Thingnes Bøs fravær koster dyrt: Fourcade fosset inn til ny seier

Martin Fourcade fortsetter å dominere i Johannes Thingnes Bøs fravær og vant jaktstarten søndag. Vetle Sjåstad Christiansen spurtet til tredjeplass.

Martin Fourcade kunne juble for nok en seier søndag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Fourcade startet dagens jaktstart tre sekunder foran sin landsmann Quentin Fillon Maillet, etter å ha vist godt gammelt slag i januar.

Franskmennene i tet kom gjennom liggende skyting uten bom, men på første stående skyting bommet Maillet og måtte ut i strafferunde. Da så Fourcade seg aldri tilbake, traff blink på alle sine skudd og vant.

Christiansen spurtslo Simon Desthieux og sikret tredjeplassen.

– Det var på pur F vil jeg si. Jeg så det var to franskmenn først og hadde de tapetsert pallen i dag så hadde de begynt å bli ekle mot oss, så det måtte jeg unngå, sa Christiansen til NRK.

  • Les også: Haalands debut var historisk. Det han gjorde etter kampen, applauderes.
Vetle Sjåstad Christiansen gikk et godt renn søndag.

Fourcade-dominans

Med Thingnes Bø hjemme med sin nyfødte sønn vant Fourcade begge rennene i Oberhof forrige helg, og søndag gikk han inn til sin andre individuelle seier i verdenscuprennene i Ruhpolding.

I tillegg vant Fourcade og Frankrike lørdagens stafett.

Franskmannen har i denne perioden også tatt over sammenlagtledelsen i verdenscupen. Avstanden opp for Thingnes Bø begynner å bli stor, og det kan bli tøft å tette luken.

Best i spurten

Christiansen, som gikk ut 22 sekunder bak Fourcade, endte jaktstarten som beste nordmann. Han kom seg gjennom de tre første skytingene med fullt hus, men bommet én gang på siste skyting.

Det gjorde også Desthieux, som gikk ut fra strafferunden sin sammen med Christiansen, mens Benedikt Doll skjøt fullt hus på siste stående og gjorde at det ble tre løpere i kamp om tredjeplassen.

Doll falt av like før spurten, og der ble Christiansen sterkest. Tarjei Bø gikk inn til sjuendeplass, mens Johannes Dale sikret tre nordmenn på topp ti med sin niendeplass.

Publisert:
  1. Skiskyting
  2. Vetle Sjåstad Christiansen

Mest lest akkurat nå

  1. Vårt energisystem er satt på spill

  2. Han har bare én testikkel, men baller nok til å fronte et vanskelig tema

  3. Dette kan Lyse gjøre for å dempe strømsjokket

  4. Disse funkisperlene kan vinne pris

  5. FHI tror tiltak har begrenset effekt mot omikronvarianten

  6. Som å bli truffet av markedsavdelingens ømme julegodstog