Premier League starter opp igjen 17. juni

Premier League nærmer seg gjenoppstart.

Mohamed Salah og resten av Premier League-stjernene kan snart være i aksjon igjen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det var normalt pålitelige The Telegraph som først meldte at Premier League starter opp igjen 17. juni. Det samme gjorde BBC. Nå bekrefter Premier League nyheten på sitt nettsted.

– I dag ble vi enige om å gjenoppta Premier League onsdag 17. juni, men datoen er ikke bekreftet før vi har oppfylt alle sikkerhetskravene, ettersom de involvertes helse og sikkerhet er første prioritet, sier PL-direktør Richard Masters i en uttalelse.

Denne datoen tar Aston Villa imot Sheffield United, mens Manchester City møter Arsenal. Det er de to hengekampene som gjenstår for at samtlige lag skal ha spilt 29 kamper.

Det vil muligens spilles en kamp fredag 19., før man får en full runde lørdag 20. juni, skriver The Telegraph.

Tidsplanen ble lagt fram for klubbene på en videokonferanse. Det er meningen at Premier League skal spilles ferdig 25. juli. FA-cupfinalen skal spilles lørdag 1. august, en uke tidligere enn først planlagt.

Sju serierunder skal avvikles i helger, mens det blir to midtukerunder.

Første på 100 dager

Det har vært pause i Premier League siden 9. mars på grunn av viruspandemien. Når ligaen starter igjen, vil det være med de første kampene på akkurat 100 dager. Det gjenstår 92 kamper.

Klubbene har den siste tiden trappet opp treningen gradvis i henhold til strenge smitteverntiltak. Samtidig testes spillerne jevnlig for viruset.

Premier League-spillerne fikk godkjenning til full kontakttrening tidligere denne uken. Flere lag skal ha planlagt å trene for fullt fra torsdag, mens andre ønsker å vente. Grunnen er at fire spillere testet positivt i den siste testrunden. Noen klubber ønsker å vente til man får en testrunde uten positive tester.

Les også

Åpnes for full trening i barne- og ungdomsidretten fra 1. juni

Har tre uker på seg for å komme i form

Vedtaket på torsdagens møte er et langt steg fremover for ligaens «Project Restart». I en tidligere fase ble det snakket om at 12. juni var ligaens foretrukne startdato, men flere trenere fremholdt at det ville gi for kort oppkjøring og medføre betydelig skaderisiko. Torsdagens valg av dato var derfor ventet.

Nå har Ole Gunnar Solskjær og de andre PL-managerne tre uker til å få spillerne i form til det som blir en hektisk sesonginnspurt.

Liverpool har 25 poengs luke på tabelltopp i jakten på sin første ligatittel siden 1990, mens Bournemouth, Aston Villa og Norwich ligger på nedrykksplass og vil kjempe med nebb og klør for å berge plassen.

(©NTB/100 % Sport)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk