Ekspertene stusser over storklubbens pengebruk: – Det er helt utrolig

Må Manchester City ut og handle igjen? Og hva skjer med urokråka Diego Costa? TV 2-eksperter spår det kommende overgangsvinduet.

John Stones (i midten) har vært gjenstand for mye kritikk etter å ha kostet Manchester City over en halv milliard kroner. Heller ikke Claudio Bravo (t.v) har mottatt mye applaus siden overgangen fra Barcelona.
 • Håvard Karlsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Det er ingen av de store som har grunn til å være desperate, sier Simen Stamsø Møller til Fædrelandsvennen.

TV 2s Premier League-ekspert spår i likhet med kollega Øyvind Alsaker at toppklubbene ikke kommer til å gjøre all verden med stallene sine før vinduet stenger 31. januar.

– Det største spørsmålstegnet er Diego Costa, og det er interessant både på kort og lang sikt. Han er bortimot uerstattelig, i hvert fall så nær man kommer det i Premier League, sier Stamsø Møller.

Costa har falt i unåde etter uenigheter med Chelsea-manager Antonio Conte, og det spekuleres nå om at toppscoreren kan forsvinne fra klubben, enten tilbake til Spania, eller til en pengesterk klubb i kinesisk fotball.

– Han har en kompleks karakter også, og det er ingen som kan påvirke han til å gjøre noe han egentlig ikke vil. Han føler han kanskje har noe ugjort i Atlético Madrid, og jeg tenker kanskje at det er vanskelig å si nei til den største lønnen noensinne, som han vil få i Kina, sier Stamsø Møller.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Han legger til at Chelsea-manager Antonio Conte ikke har noen historie for å være noen fredsmegler.

– Enten så er du med ham, og er krigeren hans. Hvis ikke, er det fare for splid. Han er en veldig krevende manager, men han har en krevende spiller i Costa. Er det harmoni, er det helt gull. Med en gang det er litt trøbbel, er det full splid, sier han.

Les også

Alonso scoret to da Costa ble vraket

Les også

Britiske medier: Chelsea-stjernen kan bli solgt etter bråk på trening

Costa er toppscorer i Premier League, men kan være på vei bort fra Chelsea.

Skryter av West Brom-spiss

Dersom serieleder Chelsea skulle finne på å kvitte seg med Costa, mener han at West Bromwich har erstatteren i Salomón Rondón.

– Conte liker robuste spisser, det har han alltid gjort. Rondón er den perfekte Conte-spissen. Han er i sin beste alder, scorer mål og klager ikke. Han er rett og slett et beist, sier Stamsø Møller.

Evertons Romelu Lukaku kan også være et alternativ.

– Men hvis Lukaku vil koste 600 millioner, vil trolig Rondón koste halvparten, sier Stamsø Møller, og legger til at Rondón også kunne fungert som en backup til Zlatan Ibrahimovic i Manchester United.

– Rondón sprer frykt og er veldig god.

Alsaker peker også på Costa som et usikkert kort.

– Chelsea kan jo kjøpe det de vil, for å si det veldig enkelt. Det er større sannsynlighet for aktivitet i en sånn klubb i et januarvindu. Prisene er veldig rare i januar, enn mange andre, forklarer Alsaker, og legger til at han ikke stoler helt på Michy Batshuayi på topp, om Costa forsvinner.

Tottenham er det store formlaget i Premier League, og Mauricio Pochettinos gutter vunnet sine seks siste kamper.

– Tottenham har ingen grunn til å hente noen nå, eller i sommer. Dersom de unngår å selge de store spillerne sine, har de et lag for nå og fremtiden, sier Stamsø Møller.

Om London-laget skal på markedet nå, henter de trolig en midtstopper, tror både Stamsø Møller og Alsaker. Jan Vertonghen pådro seg en skade i 4–0-seieren over West Ham, og er ute i seks uker til.

Les også

Tre Kane-mål da Tottenham smadret West Bromwich

Salomón Rondón har scoret sju mål for West Bromwich i Premier League denne sesongen. Han kan være den perfekte erstatteren for Chelsea, dersom Costa forsvinner, sier fotballekspert Simen Stamsø Møller.

Ny manager, ikke nye spillere?

Fotballekspertene forventer ikke så mye sprell fra Liverpool i vinterens overgangsvindu. Jürgen Klopps mannskap ligger på tredjeplass, a poeng med Tottenham, og syv poeng bak Chelsea på topp.

– Sadio Mané har vært et stort tema, men for hver dag som går, er det ikke noen vits å kjøpe noen erstatter, sier Alsaker.

Mané representerer Senegal i Afrikamesterskapet, og kan i verste fall miste hele åtte kamper for de helrøde.

Keeperplassen har også vært et tema for Liverpool, og Joe Hart er blitt hyppig nevnt som en aktuell spiller inn.

– Men er det nødvendigvis bedre fra dag én. Det som er sikkert er at Liverpool har en tynnere tall enn de andre topplagene. Om de tenker at «dette er vår sjanse til å vinne ligaen», burde de gjøre noe, men Klopp er en langsiktig type, og jeg har vondt for å se at han skal finne en aller annen spiller nå, som kan gå inn og gjøre en forskjell, sier Alsaker.

Arsenal ligger poenget bak Liverpool på sin fjerdeplass.

– Der skjer det vel ingenting, jeg kan ikke skjønne det. De er sårbare bak, kanskje, men Arsenal har et godt stopperpar når de spiller, og gode backer når de spiller, sier Alsaker.

– Det irriterer meg at de ikke spiller så godt som de kan oftere, sier Stamsø Møller, og fortsetter.

– I Arsenal er det mer snakk om at de trenger en ny manager, enn nye spillere. De trenger en ny start, for de har potensial til å bli det største og beste laget i London og England. Sånn er det i mine øyne, selv om Arsène Wenger en vanvittig flott ambassadør for fotballen.

Stamsø Møller klarer ikke helt å gi slipp på frustrasjonen rundt London-laget.

– De når aldri helt opp, til og med ikke forrige sesong. De faller for det samme hver gang, og blir utkjempet i fem kamper hver sesong. Det er irriterende, sier han.

Arsene Wenger har vært manager for Arsenal siden 1996. Nå er det kanskje på tide at han takker for seg, sier Stamsø Møller.
Les også

Liverpools cuphelt hadde ikke scoret på over seks år

Les også

20-åringen ble sagt opp av bilfabrikanten - dagen etter ringte Arsenal

– Kan bli like god som Agüero

På de to neste plassene i Premier League, ligger lagene som ifølge Alsaker har de beste stallene i Premier League, Manchester-duoen City og United.

Førstnevnte er blant lagene som faktisk har hentet inn en klassespiller i vinter. Gabriel Jesus var enig med City i august, men har først nå kommet til klubben. Brasilianeren som kan bekle de fleste offensive rollene, er spilleklar til helgens kamp mot Tottenham lørdag.

– Han kan bli like god som Sergio Agüero, er dommen fra Stamsø Møller om 19-åringen.

– Han er en av de beste spillerne under 20 år i verden, og har noe ved seg som er veldig, veldig spennende. Han kan vise seg å bli en redning, og det friske pustet City trener. Får de inn en spiller som leverer, blir det veldig vanskelige å slå. Det har det ikke vært til nå, men havner de foran oftere, har de større sjanse for å hente trepoengere, sier han.

Stamsø Møller og Alsaker mener Citys akilleshæl er midtstopperne.

– At klubben har brukt 1,5 milliarder kroner på stoppere som er har spilt ganske dårlig, er helt utrolig. Det gjør at de er mindre tilbøyelig på å bruke penger for å ta en sjanse, sier Stamsø Møller.

– Det har vært utrolig mange tvilsomme overganger med Txiki Begiristain (fotballdirektør i City). Hvor vanskelig kan det være å finne en god midtstopper, sier Alsaker.

Begge mener at Southamptons nederlandske midtstopper Virgil van Dijk kunne ha tettet igjen bak for «The Sky Blues».

– Jeg ville ha hentet van Dijk til uansett pris for å ha strammet igjen bak. Det kommer nok uansett en grundig overhaling av den stallen i sommer, sier Alsaker.

– Hvis City hadde hentet van Dijk og Julian Weigl fra Borussia Dortmund så hadde de vært det beste laget i Premier League, så enkelt mener jeg det er, sier Stamsø Møller.

City mangler profiler som Ilkay Gündogan og Vincent Kompany. Begge er ute med skade.

Virgil van Dijk har imponert i midtforsvaret til Southampton denne sesongen. Han kunne ha tettet igjen forsvaret til Manchester City, tror både Alsaker og Stamsø Møller.
Les også

Jesus klar for Manchester City

Sikler etter superspiss

Manchester United henger også med i kampen om en topp fire-plassering.

– United har den beste stallen, og dersom du hadde satt to United ellevere mot hverandre, så hadde de spilt 1–1, humrer Alsaker.

Atletico Madrid-stjernen Antoine Griezmann er det største navnet på himmelen for José Mourinho. Fjorårets EM-toppscorer kan koste United så mye som 86 millioner pund, som er utkjøpsklausulen til franskmannen.

– Det kiler mye for United-supporterne når drakt nummer syv bli ledig. Griezmann er helt der opp med de aller beste i verden, og han er også kompis med Paul Pogba. Får de hentet ham, er det ingen unnskyldning til at de ikke skal være favoritt til å vinne Premier League, sier Stamsø Møller.

Han tenker også at United trenger et alternativ for Michael Carrick på midtbanen, samt en ny venstreback.

– Da bør United bli helt i verdenstoppen.

– Jeg tipper Mourinho kommer til å gjøre som i fjor, og hente inn en klassespiller i hver lagdel til sommeren, og sender noen ut. Han er nok ute etter en bedre midtbanespiller enn Ander Herrera, og er vel ikke fornøyd med Luke Shaw og en høyrebeint Matteo Darmian på venstrebacken heller, sier Alsaker.

– Shaw er litt i unåde, og Darmian er ikke verdensklasse, sier Stamsø Møller.

Helgens Premier League-runde starter med Liverpool-Swansea klokken 13.30 lørdag.

Les også

 1. BBC om United-troppen: Disse skal ut og disse får bli

 2. Etter 12 år er Manchester United tilbake på verdenstoppen

Publisert:
 1. Premier League
 2. England
 3. Chelsea FC
 4. Tottenham Hotspur FC
 5. Liverpool FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Manchester City96212041620
3Liverpool85302261618
4Brighton & Hove Albion943299015
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 3. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

 4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 5. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg

 6. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv