Da alle konkurranser ble avlyst, fikk Trond (36) en idé

Har startet Påskeløpet 2020 med nye utfordringer hver dag.

Trond Kenneth Kindervåg (t.h) og Elise Hay Opsahl på Byhaugen etter at de har gjennomført motbakkeløpet som var første del av Påskeløpet 2020. Foto: Privat

 • Stig Nilssen
  Stig Nilssen
Publisert: Publisert:

Som tidligere fotballspiller i en rekke lokale klubber, kjente Trond Kenneth Kindervåg (36) på savnet av å konkurrere.

Den løpeglade karen var permittert fra jobb og så at det ene løpet etter det andre framover ble avlyst på grunn av koronaviruset. Det var da han kom på idéen.

Les også

Stor test av vårens løpesko: Dette er årets vinnere

Påskeløpet 2020

Sammen med kompisen Torjus Kolnes og Tor Hesselberg diskuterte de hvordan de kunne gjennomføre løp og konkurranser samtidig som de holdt seg innenfor smittevernreglene.

Les også

Klubbsjefene lever i det uvisse: Dette jobber de med nå

Løsningen ble Påskeløpet 2020: En daglig utfordring som du gjennomfører på egenhånd med GPS-klokke og deretter laster opp på mobilen og treningsapplikasjonen Strava.

– Jeg vet at mange er i samme situasjon som meg. De har meldt seg på en rekke løp som alle har blitt avlyst. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på opplegget hvor vi kan konkurrere samtidig som vi holder avstand, forklarer Trond Kenneth Kindervåg overfor Aftenbladet.

Ingen får løpe sammen

Totalt skal det gjennomføres ni utfordringer gjennom påsken. De startet for tre dager siden med motbakkeløp opp til Byhaugen.

Les også

Viking trekker permitteringene tilbake: – Veldig gledelig

Dagen etter var det 900 meter rundt Vannassen. 65 deltakere møtte opp på forskjellige tidspunkter. Tirsdag står langløp rundt Stokkavannet og Hålandsvatnet på programmet, totalt 15,9 kilometer.

– Ingen får løpe sammen. Møter flere opp samtidig, holder de god avstand til hverandre. Alle utfordringene må gjennomføres mellom klokken 06.00 og 21.00 samme dag som løypen blir annonsert, påpeker Kindervåg.

Alle kan bli med

Om kvelden legges det ut en liste over topp 10 og de andre resultatene. Der kan du også sammenligne deg med venner og bekjente.

Det er også opprettet en egen Facebook-gruppe for deltakerne. Flere hundre har meldt seg på. Totalt kommer det ni konkurranser som avsluttes 2. påskedag. Løypene, terrenget og distansene er varierte.

– Det er bare å logge seg på Påskeløpet 2020 på Strava og hive seg på for alle som ønsker, sier Kindervåg og røper at Dalsnuten blir en av utfordringene i dagene framover.

Publisert:
 1. Strava
 2. GPS-klokke
 3. Vannassen
 4. Hålandsvatnet
 5. Koronaviruset

Mest lest akkurat nå

 1. Går inn for å forlenge smitte­vern­tiltakene i Stavanger til 8. februar: - Situasjonen er fortsatt svært alvorlig

 2. Bor du i borettslag, i Smeaheia, i Bjergsted, på Hinna eller har du hus i naturfarge? Da bør du lese dette

 3. Parkeringskaos i Brekko - politiet ber turfolk vise hensyn

 4. Matvognen måtte etter­fylle tre ganger sist helg: Hytte­folket vil ha middag med til fjell­heimen

 5. Søstrenes idyll i Ryfylke er truet av utbyggingsprosjekt: - Helt vanvittig

 6. Fine skiforhold i Sirdal, men ekstrem­kulde ødelegger idyllen