Thea (21) fra Askøy tok VM-gull i mesterskapsdebuten

Thea Vatshelle er nybakt verdensmester i kickboksing.

Thea Vatshelle jubler etter å ha vunnet VM-gull i kickboksing.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Askøy-jenta vant 70-kilosklassen i tyrkiske Antalya fredag kveld. VM-tittelen var i boks etter 2–1 i finalen mot Alexandra Filipova fra Slovakia.

– Dette er veldig gøy for Bergen og Norge. Det må nesten kunne sies å være årets gjennombrudd. Hun kvalifiserte seg til VM utenfor landslaget, og nå går hun rett til topps. Det er ganske formidabelt, sier landslagssjef Aun Andresen på telefon fra Tyrkia.

Thea Vatshelle slo til med gull i VM-debuten.

Han legger til at hele landslaget er svært imponert over det Vatshelle har fått til.

– Det er ikke mange gratispassasjerer i dette mesterskapet. Kampene er tette og jevne, så utøverne er avhengige av å gjøre alt riktig hele veien – både mentalt og fysisk. Vi skal suge litt på den karamellen.

– Det var en helt fantastisk kamp av Thea, sier generalsekretær Espen Lund i Norges Kickboxingforbund.

Han forteller at 21-åringen «slet veldig» i den første kampen, men var solid i de to neste. Vatshelle kom til Tyrkia som VM-debutant.

– Dette er veldig unikt, mener Lund.

Selv om Vatshelle egentlig er urutinert på dette nivået, synes ikke landslagssjefen at det har vært mulig å se på henne.

– Hun oppfører seg og håndterer dette som om det er noe hun har gjort i årevis. Å takle mesterskapsopplevelsen er en helt annen sak enn å gå en cup i en helg. Her blir det mye tid til grubling og tenking, så det er imponerende hvordan hun har klart å være så skarp, sier Aun Andresen.

Tidligere i år ble Vatshelle norgesmester med finaleseier i +70-kilosklassen, mens det i fjor ble NM-bronse på Kronstad-bokseren. For to år siden tok hun NM-tittelen i +75-klassen.

Lørdag kan det bli mer norsk VM-jubel. Da kjemper Kristin Vollstad og Thea Therese Næss i hver sine finaler.

Publisert: