Klopp med Solskjær-støtte etter ny skadesmell: – Premier League må gjøre endringer

(Manchester City – Liverpool 1–1) Forsvarsrekken til Liverpool blir stadig tynnere. I den intense uavgjortkampen mot Manchester City måtte Trent Alexander-Arnold (22) av med skade.

 • Yngve Gjerde, VG
Publisert: Publisert:

Straffescoring, straffebom, vakre angrep og VAR-drama. Storkampen på Etihad Stadium hadde alt – og for den nøytrale seer var nok duellen mellom trenergigantene Pep Guardiola og Jürgen Klopp – som alltid – interessant.

– Det var en interessant kamp med mange taktiske aspekter. Begge lag spilte med fantastisk energi. Det var en virkelig, virkelig bra kamp, sier Jürgen Klopp, som uttrykte sin støtte til Ole Gunnar Solskjær og hans tirade mot det tette kampprogrammet.

– Jeg har snakket med Premier League. Ingen lag burde ha 13.30-avspark på lørdag etter å ha spilt kamp onsdag kveld. Premier League må gjøre endringer. Sky Sports, BT Sports, alle må snakke med hverandre.

Kampen endte uavgjort etter scoringer fra Mohamed Salah og Gabriel Jesus, men kampen kostet mye for den regjerende seriemesteren.

Les også

Kane matchvinner med sitt 150. Premier League-mål

På en regntung matte i Manchester ble Liverpool nok en gang rammet av muskelskader.

Viktig mann ute

Allerede skadeplagede Liverpool, som mangler Fabinho og Virgil van Dijk, fikk et nytt navn på sin stadig voksende skadeliste. Trent Alexander-Arnold måtte byttes ut i andre omgang etter å ha løpt på seg det som så ut som en strekk.

Klopp hadde ingenting nytt å melde om høyrebackens skade.

Hvor alvorlig det er er foreløpig ukjent, men det er i hvert fall ingen tvil om at Liverpool ikke trenger flere skader.

SKUFFET: Trent Alexander-Arnold var tydelig skuffet da han tok telling og måtte gi seg med skade.

Kampen var en drøy time gammel da Alexander-Arnold tok telling, fikk behandling og et par minutter senere kastet inn håndkleet.

Offensiv åpning

Liverpool kom best i gang på Etihad, og allerede før minuttet var spilt hadde Jürgen Klopps frontfirer med Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino og brennhete Diogo Jota skapt trøbbel for City.

Manchester City så hjelpeløse i åpningsminuttene, både offensivt og defensivt. Liverpool var fullstendig overlegne i starten av kampen, og det gikk ikke lang tid før gjestenes dominans betalte seg.

Les også

Berge-assist til liten nytte – Chelsea påførte Sheffield United nytt tap

Mané rundlurte Kyle Walker, som på klønete vis la senegaleseren i bakken. Dommer Craig Pawson trengte ikke VAR engang – og pekte kontant på straffemerket. Mohamed Salah gikk frem og banket ballen til høyre Edersons høyre.

FRUSTRERT: Kyle Walker rotet det til i 1. omgang for Manchester City.

Sjelden straffemiss

Manchester City utlignet etter et strålende angrep. Straffesynder Kyle Walker fant Kevin De Bruyne i drømmeposisjon, i mellomrommet med plass til å vende. Han fikk ballen og gjorde nettopp det og spilte frem til Gabriel Jesus. Han vartet opp med en vending som har blitt sammenlignet med vendingene Dennis Bergkamp og Romario brukte å trollbinde seere med.

Trent Alexander-Arnold ble rundlurt – og Jesus tuppet ballen forbi landsmann Alisson etter et City-angrep med 19 pasningstrekk.

Les også

Solskjær raser mot kampprogrammet: – Har fått nok

Ikke lenge etter fikk City en kontroversiell straffe. De Bruynes innleggsforsøk gikk via armen til Joe Gomez, og etter en VAR-sjekk ble det gitt straffe.

– Joe løper mot eget mål. Hvor skal han gjøre av armene sine? Det er så vanskelig for forsvarere. Jeg synes det var strent, men folk vil naturligvis si at jeg ikke er objektiv, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson i et TV 2-vist intervju etter kampen.

Normalt sikre De Bruyne stilte seg opp – og banket utrolig nok ballen utenfor målet.

Les også

Sterke reaksjoner etter omdiskutert VAR-annullering: – Tragikomisk

Det er ikke hverdagskost i Premier League. Belgieren er ifølge statistikkleverandøren Opta den første som har bommet på målet siden oktober 2018, da Riyad Mahrez bommet fra ellevemetersmerket for Manchester City – mot Liverpool.

I billedgalleriet under kan du se hvordan Alisson reagerte på den sjeldne straffemissen:

«Hvem som helst kan vinne»

Liverpool hadde muligheten til å overta tabelltoppen i Premier League, men det ble ingen ny serieleder for tredje gang søndag. Tottenham fikk ha tabelltoppen i et par timer, før Leicester overtok.

The Foxes blir værende på topp en stund nå ettersom det nå venter en landslagspause. Leicester er poenget foran Spurs og Liverpool.

Og nå mener tidligere Premier League-spiller Robbie Savage at gullkampen i 2020/21-sesongen er vidåpen:

– Etter den andre omgangen må man si at Arsenal, Spurs, Leicester, hvem som helst av disse lagene kan vinne Premier League foran Liverpool eller Manchester City, sier Savage på BBC Radio 5 Live.

Manchester City er på sin side på 11. plass med sine tolv poeng.

– Vi spilte hjemme og må vinne kampene våre her. Resultatet er ikke bra for oss. Kanskje det er bra for dem, sier Gabriel Jesus til Sky Sports etter kampen.

Publisert:
 1. Premier League
 2. Engelsk fotball
 3. Manchester City
 4. Liverpool FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Mann funnet med stikkskader i Stavanger

 2. Mandag morgen går strømprisen til værs

 3. Da PST varslet helsevesenet på Kongsberg i 2018, var det en helt annen sak som vakte mest bekymring

 4. – Utfallet har blitt som det har blitt. Familien har hatt, og har, det tøft.

 5. Slik spredte smitten seg fra tv-kanalen til Sødal bedehus

 6. Seks timer i buss som belønning for «tåblæser-seier»: – Nå dropper vi søvnen