Servitør Danny Ings sendte Everton ned på jorden igjen

Evertons eventyrlige sesongstart fikk en ripe i lakken med 0-2 borte mot Southampton søndag. Carlo Ancelottis menn beholder likevel 1.-plassen i Premier League.

Danny Ings var i form mot Everton.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Everton sto med fire seire og en uavgjort før bortekampen mot Southampton, og hadde muligheten til å skaffe seg en luke ned til byrival Liverpool på 2.-plass.

Men den muligheten ble misbrukt. Southampton vant på effektivitet og to kjappe mål av James Ward-Prowse og Che Adams i første omgang.

Danny Ings sto for den målgivende pasningen bak begge målene og var den som utpreget seg mest i det som var en real lagseier for Southampton.

Everton beholder likevel serieledelsen med bedre målforskjell enn Liverpool. Aston Villa er på tredje ett poeng bak, men har en kamp mindre spilt.

Møtt av høyt press

Søndag ble Everton møtt av et Southampton som gikk ut i hardt press og tok Evertons storscorer Dominic Calvert-Lewin ut av kampen.

Spissen klarte aldri å vise formen som har ført til sju mål og fulltreffere i hver kamp så langt i årets sesong. Det nærmeste Everton kom var et tverrliggertreff fra Gylfi Sigurdsson etter 20 minutter.

De store sjansene kom i motsatt ende, og etter 27 minutter kunne vertene juble for ledelse.

En glimrende målgivende pasning fra Danny Ings spilte James Ward-Prowse igjennom, og avslutningen var ikke stort dårligere: Ward-Prowse hamret den i lengste hjørnet med strak vrist.

Servitør Ings

Det var en passende markering for engelskmannen i sin start nummer 200 for Southampton.

Etter 35 minutter smalt det igjen: Igjen var det Danny Ings som sto for serveringen. Ings driblet seg ned til dødlinjen omringet av Everton-forsvarere, men fikk lagt inn. Che Adams fikk kontroll på ballen og skutt den i mål.

Southampton hadde også en annullert scoring før hvilen, og var nærmere 3-0 enn Everton var 1-2 også etter pause. Da Lucas Digne fikk direkte rødt kort for en takling bakfra etter 72 minutter, ble oppgaven enda vanskeligere for Everton.

Lucas Digne ble utvist.

Med seieren klatret Southampton opp til femteplass, tre poeng bak Everton på topp.

(©NTB)

Publisert:
  1. Everton FC
  2. Southampton FC

Mest lest akkurat nå

  1. Navnet på omkommet MC-fører i Sandnes frigitt

  2. Eldre kvinne kjørte gjennom gangsti på Stokka

  3. Denne leverandøren har de minst fornøyde kundene

  4. Rennfast: – Løftebrudd om bergingsbil

  5. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til

  6. Uhrenholdt Jacobsen & co tapte voteringen: – Det er ingen tvil om at det blir press på utøverne