Hovland med i seierskampen i Saudi-Arabia

Viktor Hovland (23) leverte nok en solid runde og er oppe på syvendeplass etter tre av fire runder.

HENGER MED: Viktor Hovland spilte seg oppover lørdag.
  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Publisert: Publisert:

Lørdagens runde i Saudi International på Europatouren inneholdt fire birdier, én bogey og resten par for Hovland, som dermed gikk runden på 67 slag, tre slag under par.

Hovland var uheldig med forholdene de to første dagene, men hang likevel med i tetkampen etter to av fire runder, seks slag under par.

Han hadde da fire slag opp til lederne Ryan Fox og Stephen Gallacher og hadde sjansen til å spille seg oppover under mer like forhold lørdag. Med runden på 67 slag rykket han opp fra en delt 14. plass til en delt syvendeplass før søndagens avslutningsrunde.

I tet er det verdensener Dustin Johnson som har fått en luke. Riktignok så ut til å åpne det helt opp etter å ha slått i vannet på hull 13, men med birdie på de to siste hullene, ble det en runde fire slag under par for amerikaneren.

Johnson har med det to slag ned til Victor Perez på annenplass, mens Hovland altså er på en delt syvendeplass, fire slag bak Johnson.

Hovland går ut på den siste runden 8.20 søndag, norsk tid. Turneringen sendes på Vsport Golf.

Les også

Hovland smigret av Ryder Cup-kaptein: – Sykt å se fremgangen min

For å være kvalifisert til en plass på det europeiske Ryder Cup-laget, må man spille minst fire turneringer på europatouren den sesongen Ryder Cup blir avholdt. Det betyr at Hovland må spille ytterligere tre turneringer på Europatouren denne sesongen for å kunne delta. Ryder Cup kan i seg selv telle som én av de fire turneringene.

Hovland gikk sammen med Ian Poulter de to første dagene. Engelskmannen har vært med på det europeiske laget hele seks ganger og var full av lovord om nordmannen etter fredagens runde.

– Han vil, 100 prosent sikkert, være på laget, mens jeg må sørge for at jeg kommer meg med på laget. Han vil tilføre mye bra. Han er en golfspiller i verdensklasse. Han er ung, sterk og vil være en del av ryggmargen i det europeiske laget i mange år, sa Poulter til arrangøren etter fredagens runde.

Flere av verdens beste golfere deltar i den saudiarabiske turneringen. Blant dem er Patrick Reed, som vant foran Hovland på PGA-touren på Torrey Pines forrige helg.

Publisert:
  1. Golf
  2. Viktor Hovland

Mest lest akkurat nå

  1. 46-åring omkom i klemulykke på Moi - navnet er frigitt

  2. Dette er de nye omikron-tiltakene

  3. Er det penger å spare på å senke tempe­raturen om natten? Ikke gjør denne varme­pumpe-tabben

  4. Studio A: Mener bråket i Kristiansund kan være bra for Viking

  5. Aslak tjener 450 millioner på salg av mølle

  6. Vaksineringen tilbake til Forum Expo