López med sterk seier i fjellene – Roglic strammet grepet om Tour-seieren

Miguel Ángel López vant den tøffe fjelletappen i Tour de France onsdag, men Primoz Roglic fulgte på 2.-plass og strammet grepet om den gule ledertrøyen.

Publisert: Publisert:

Miguel Ángel López kunne juble for etappeseier. Foto: BENOIT TESSIER / X07241

  • NTB

López viste seg som den sterkeste mot slutten av den brutale stigningen opp mot mål på Col de la Loze i Méribel, den lengste og tøffeste klatreseksjonen i årets Tour de France. Colombianeren rykket på de siste kilometerne og seiret 15 sekunder foran Roglic.

Sloveneren i den gule ledertrøyen hadde god hjelp av sine lagkamerater i Jumbo-Visma og så den ene etter den andre av sammenlagtrivalene falle av, blant dem Rigoberto Urán som startet dagen på 3.-plass.

De siste snaue to kilometerne måtte Roglic alene konsentrere seg om å holde landsmann og sammenlagttoer Tadej Pogacar bak seg, noe han greide med 15 sekunders margin. Dermed økte han ledelsen og er 57 sekunder foran UAE-rytteren.

López er ny rytter på tredjeplass. Astana-rytteren er 1.26 minutt bak Roglic.

Sinnssykt tøft

– Det var en sinnssykt tøff dag, og de siste 3-4 kilometerne var brutale, men det ble en ny god dag for oss. Jeg vant ikke, men jeg styrket stillingen i sammendraget, så jeg er fornøyd, sa Roglic i et intervju vist på TV 2.

Primoz Roglic øker i sammendraget. Foto: BENOIT TESSIER / X07241

– En tøff dag. Det eksploderte på de siste kilometerne, men jeg er glad for at jeg greide å komme meg inn på tredjeplass og ikke tape så mye tid, sa Pogacar, som erobret klatretrøyen.

– Den gule trøyen er hovedmålet, og den er fortsatt innen rekkevidde. Det blir en ny tøff dag i morgen, så får vi se om vi kan gjøre noe med det da.

Giro d'Italia-vinner Richard Carapaz lå lenge alene i brudd og hadde fortsatt 40 sekunder på forfølgerne 4 kilometer før toppen, men en kilometer senere var han tatt igjen. Han slet seg til mål på 11.-plass.

Greide tidsgrensen

Alle de fire norske deltagerne kom seg også i mål innen tidsfristen, som onsdag var 37.35 minutter etter vinneren. Vegard Stake Laengen kom inn på 68.-plass (25.26 bak), Edvald Boasson-Hagen på 89.-plass (27.25), Amund Grøndahl Jansen på 127.-plass (29.44) og Alexander Kristoff på 140.-plass (31.04).

150 mann greide tidsgrensen. Belgiske Jens Debusschere gjorde det ikke og er ute av rittet.

– Den siste bakken var bratt, men jeg kom meg greit opp, sa Boasson-Hagen til TV 2.

– En veldig uregelmessig og veldig bratt bakke. Seige saker, sa Jansen, som igjen lot seg imponere av lagkamerat Roglic.

– Han er utrolig god, sa han.

(©NTB)

Publisert:

Les også

  1. Tok etterlengtet Tour-seier: – En fantastisk dag

  2. Storlaget vant Tour de France på bestilling. Men i år har det gått helt galt.

Mest lest akkurat nå

  1. Warholm reagerer på at Ingebrigtsen fikk kongepokalen: – Jeg vil ha en begrunnelse

  2. Bytyqi med ny drømmescoring da Viking slo tilbake

  3. Bilbrann på fylksvei 44

  4. Se Gospel Church her

  5. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

  6. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies

  1. Tour de France