López med sterk seier i fjellene – Roglic strammet grepet om Tour-seieren

Miguel Ángel López vant den tøffe fjelletappen i Tour de France onsdag, men Primoz Roglic fulgte på 2.-plass og strammet grepet om den gule ledertrøyen.

Miguel Ángel López kunne juble for etappeseier.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

López viste seg som den sterkeste mot slutten av den brutale stigningen opp mot mål på Col de la Loze i Méribel, den lengste og tøffeste klatreseksjonen i årets Tour de France. Colombianeren rykket på de siste kilometerne og seiret 15 sekunder foran Roglic.

Sloveneren i den gule ledertrøyen hadde god hjelp av sine lagkamerater i Jumbo-Visma og så den ene etter den andre av sammenlagtrivalene falle av, blant dem Rigoberto Urán som startet dagen på 3.-plass.

De siste snaue to kilometerne måtte Roglic alene konsentrere seg om å holde landsmann og sammenlagttoer Tadej Pogacar bak seg, noe han greide med 15 sekunders margin. Dermed økte han ledelsen og er 57 sekunder foran UAE-rytteren.

López er ny rytter på tredjeplass. Astana-rytteren er 1.26 minutt bak Roglic.

Sinnssykt tøft

– Det var en sinnssykt tøff dag, og de siste 3-4 kilometerne var brutale, men det ble en ny god dag for oss. Jeg vant ikke, men jeg styrket stillingen i sammendraget, så jeg er fornøyd, sa Roglic i et intervju vist på TV 2.

Primoz Roglic øker i sammendraget.

– En tøff dag. Det eksploderte på de siste kilometerne, men jeg er glad for at jeg greide å komme meg inn på tredjeplass og ikke tape så mye tid, sa Pogacar, som erobret klatretrøyen.

– Den gule trøyen er hovedmålet, og den er fortsatt innen rekkevidde. Det blir en ny tøff dag i morgen, så får vi se om vi kan gjøre noe med det da.

Giro d'Italia-vinner Richard Carapaz lå lenge alene i brudd og hadde fortsatt 40 sekunder på forfølgerne 4 kilometer før toppen, men en kilometer senere var han tatt igjen. Han slet seg til mål på 11.-plass.

Greide tidsgrensen

Alle de fire norske deltagerne kom seg også i mål innen tidsfristen, som onsdag var 37.35 minutter etter vinneren. Vegard Stake Laengen kom inn på 68.-plass (25.26 bak), Edvald Boasson-Hagen på 89.-plass (27.25), Amund Grøndahl Jansen på 127.-plass (29.44) og Alexander Kristoff på 140.-plass (31.04).

150 mann greide tidsgrensen. Belgiske Jens Debusschere gjorde det ikke og er ute av rittet.

– Den siste bakken var bratt, men jeg kom meg greit opp, sa Boasson-Hagen til TV 2.

– En veldig uregelmessig og veldig bratt bakke. Seige saker, sa Jansen, som igjen lot seg imponere av lagkamerat Roglic.

– Han er utrolig god, sa han.

(©NTB)

Publisert: