Uventet Casper Ruud-tap på Sardinia

Casper Ruud røk overraskende 0-2 for tyske Yannick Hanfmann allerede i 2. runde av ATP 250-turneringen på Sardinia. Ruud var tredjeseedet i turneringen.

Casper Ruud tapte i strake sett mot tyske Yannick Hanfmann i ATP-turneringen på Sardinia.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Nordmannen var kandidat til å ta sin annen turneringsseier på ATP-touren. Og det meste lå til rette for det. Førsteseedede Fabio Fognini testet positivt for koronavirus og ble fjernet fra turneringen, mens annenseedede Dusan Lajovic røk ut mot landsmannen Laslo Djere i 2. runde onsdag.

Ruud kom fra spill i Roland-Garros hvor han røk ut i 3. runde, men han har vist storform på rødgrusen i høst.

Det er første gang etter koronakrisen at 21-åringen har tapt en ATP-kamp mot en spiller som er lavere seedet enn ham. Hanfmann er for øyeblikket nummer 101 på verdensrankingen.

Les også

Som 14-åring skrev Casper Ruud fire ord på en lapp og klistret den i taket over sengen. Ordene inspirerer ham fortsatt.

Hadde ikke dagen

Casper Ruud hadde rett og slett ikke dagen på grusen, og han slet med å spille seg inn under de spesielle forholdene. Han hadde walkover i 1. runde, mens tyskeren på sin side hadde spilt én kamp.

Ingenting stemte for nordmannen i torsdagens duell. Ruuds fryktede forehandslag gikk ofte rett i nettet eller ble for lang. Han hadde problemer både med å holde sin egen serve og å bryte motstanderens serve.

I det første settet ble Ruud brutt to ganger. Det endte 6-2 til tyskeren.

Casper Ruud har en solid statistikk i kamper der han har vunnet det første settet. Han har nemlig vunnet samtlige 18 kamper hvor han har tatt det første settet i 2020.

Pinlig exit

I det andre settet kom nordmannen også under etter å ha blitt brutt. Han klarte ikke å ta seg tilbake i kampen. Ruud hadde veldig mange såkalte upressede feil i spillet sitt. Det endte med 6-2, 6-1-seier til Hanfmann og en pinlig exit for nordmannen.

Sist gang de to møttes, i Braunschweig i fjor, vant Ruud over tre sett.

Ruuds neste turnering går på hardcourt og spilles i Wien fra 26. oktober. Senere avslutter han sesongen med Masters 1000-turneringen i Paris.

Publisert:
  1. Casper Ruud
  2. Tennis

Mest lest akkurat nå

  1. Lisa og Vetle gjorde funn som kan hele Stein­kjerringa

  2. Viking Stadion AS foreslår kraftig utvidelse

  3. Scoret fire i ellevill målfest

  4. Ramponert hytte i Sandnes er til salgs – byantikvaren håper nye kjøpere er årvåkne

  5. Ny, posi­tiv trend på Jær­strendene

  6. FHI: Koronaviruset kan nå sammenlignes med influensa