Foss Solevåg på 4. plass - Kristoffersen skuffet igjen

Sebastian Foss Solevåg var i posisjon til sin fjerde pallplass i karrieren, men havnet på den bitre fjerdeplassen. Langt verre gikk det for Henrik Kristoffersen.

11 HUNDREDELER BAK: Sebastian Foss Solevåg lå på andreplass etter første omgang, men endte til slutt 11 hundredeler bak pallen.
  • Jens Friberg, VG
    Sportsjournalist, tilgjengelig på alt av flater. 93 04 55 25 på Signal og SMS, friberg@vg.no.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Sebastian Foss-Solevaag tok sin første pallplass på fire år, og sin tredje totalt, da han like før jul sikret dobbelt norsk med Henrik Kristoffersen i Madonna di Campiglio.

29-åringen er åpenbart i form, til tross for at han kjørte seg ned fra 2. til 13. plass i Zagreb 6. januar, og lå bare 23 hundredeler bak lederen Clement Noel etter første omgang av slalåmrennet i østerrikske Flachau.

Men i andre omgang tapte han til hjemmefavorittene Manuel Feller og Marco Schwarz, og gikk inn bak begge to på en tredjeplass.

– Fjerdeplass er greit, men åtte tideler bak er ikke greit. Jeg merket tidlig at jeg ikke traff helt riktig, så jeg fikk ikke angrepet som jeg ville. Jeg har meg selv å takke, sier 29-åringen til TV 2.

Noel hadde dermed muligheten til å skyve ham ut av pallen. Det gjorde han, og selv om han ikke tok seieren, splittet han de to østerrikerne og kjørte inn på andreplass.

Mest fokus var det imidlertid Henrik Kristoffersen som fikk.

Han kjørte en svært skuffende 1. omgang, kom inn på sisteplass fra startnummer syv og startet andre omgang helt nede på 23. plass.

Med ett sekund og 73 hundredeler opp til Noel, måtte han gjennomføre et enda større mirakel enn da han kjørte seg opp fra 12. plass til seier i Madonna di Campiglio like før jul.

Selv om han økte ledelsen til rivalene på toppen, mistet han forspranget og kjørte til slutt inn på en foreløpig tredjeplass. Til slutt endte han på 18. plass, 2,59 bak Manuel Feller.

– Jeg vet ikke helt for øyeblikket, skal jeg være ærlig. Det er så dødt, jeg prøver å gi gass og kjøre med vilje, men hver sving er så seig og det går så sakte, sier Kristoffersen til TV 2.

I målområdet hang han over stavene og så regelrett rådvill ut etter nok en svak plassering.

– Jeg kan ikke legge meg ned, om jeg tenker positivt er en annen sak, men jeg kan ikke legge meg ned. Jeg tror mesterparten sitter i hodet, sier Kristoffersen.

Han kjørte ut forrige slalåmrenn i Adelboden, kom på 10. plass i Zagreb, men vant i nevnte Madonna.

Det er først og fremst i storslalåm han har slitt denne sesongen, men nå virker problemene å ha flyttet seg også over til den andre tekniske disiplinen.

Timon Haugan endte på 23. plass.

Publisert: