Slik bistår NISO Brann-spillerne

BERGEN (VG) Erlend Hanstveit, leder for spillerorganisasjonen NISO, forteller at de samarbeider med Brann-spillerne etter nachspiel-skandelen.

FÅR HJELP: Brann-spillerne får bistand av spillerorganisasjonen NISO.
 • Herman Folvik, VG
Publisert: Publisert:

– Vi bidrar med juridisk bistand og oppfølging på andre områder, som mental helse, for noen av spillerne som står i denne situasjonen. Det er individuell oppfølging for flere av dem, sier Hanstveit til VG.

Les også

Kritisk til Hornelands oppfordring: – Kan ha gapestokk-effekt

Brann er i krise etter at tolv spillere hadde nachspiel på Brann Stadion sist uke uten tillatelse. Syv kvinner deltok også. Politiet etterforsker også et mulig seksuelt overgrep.

NISO-advokat Eirik Monsen opplyste fredag i en pressemelding at Kristoffer Barmen, som var på nachspielet, har fått sparken i Brann. Monsen er uenig i oppsigelsen.

BRANN-TRENER: Eirik Horneland.

Brann-trener Eirik Horneland oppfordret tidligere i uken at spillerne skulle gå ut med hvem som deltok. Kaptein Daniel Pedersen og den rutinerte keeperen Håkon Opdal antydet at den slik liste ville komme onsdag og torsdag. Fredag var beskjeden at spillerne ønsket å fokusere på bortekampen mot Strømsgodset lørdag.

– Siden det ikke kom noe ut i går, har vi bestemt oss for å fokusere på kampen i morgen. Vi får ta det igjen etter det, sa Daniel Pedersen til VG.

NISO samarbeider med Brann-spillerne også rundt denne kommunikasjonen.

NY ROLLE: Erlend Hanstveit spilte for Brann som aktiv. Nå er han leder for spillerorganisasjonen NISO.

– Vi er tett på Brann-spillerne og prater med dem om alle prosesser, også den biten. Vi er orientert om kommunikasjonen rundt situasjonen og tilbyr vår bistand der. Vi er med på å vurdere hvordan man kan gjøre det, sier Hanstveit.

– Det siste signalet er at siden det nærmer seg en kamp i morgen, prøver man å dreie fokus mot den, selv om det ikke er så lett.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. SK Brann

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

 2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 4. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

 5. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

 6. Ellevill snuoperasjon - dramatikken fortsetter