Haaland og Graham Hansen nominert til årets spiller av Fifa

Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen er blant de nominerte til å bli kåret til årets spiller av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Erling Braut Haaland er blant de nominerte når Fifa skal kåre årets fotballspiller.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Caroline Graham Hansen ble ikke nominert til gullballen, men er blant de nominerte til Fifas kåring av verdens beste fotballspiller.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det er første gang Haaland og Graham Hansen har vært blant de ti nominerte til Fifas årlige kåring av verdens beste fotballspiller.

Fifa har siden 2016 delt ut «The Best»-prisen, etter at de fra 2010 til 2015 var med på å dele ut gullballen i regi av det franske fotballbladet France Football.

Haaland er også blant de 30 nominerte til gullballen, men det er ikke Graham Hansen, som vant alt som var å vinne med Barcelona.

Robert Lewandowski stakk av med Fifas pris blant mennene sist sesong, mens på kvinnesiden var det Lucy Bronze som vant prisen i 2020. Begge er blant de nominerte til årets pris.

Prisen deles ut 17. januar og følgende spillere er nominerte:

Menn:

Karim Benzema (Real Madrid), Kevin de Bruyne (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus/Manchester United), Erling Braut Haaland (Dortmund), Jorginho (Chelsea), Ngolo Kanté (Chelsea), Robert Lewandowski (Bayern München), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Barcelona/Paris Saint-Germain), Neymar (PSG) og Mohamed Salah (Liverpool)

Kvinner:

Stina Blackstenius (Häcken), Aitana Bonmatí (Barcelona), Lucy Bronze (Manchester City), Magdalena Eriksson (Chelsea), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Pernille Harder (Chelsea), Jennifer Hermoso (Barcelona), Ji Soyun (Chelsea), Sam Kerr (Chelsea), Vivianne Miedema (Arsenal), Alexia Putellas (Barcelona), Christine Sinclair (Portland Thorns) og Ellen White (Manchester City).

Publisert: