Bakkerud tok pallplass etter VM-drama

Andreas Bakkerud ble nummer tre, mens Petter Solberg måtte kaste inn håndkledet.

Andreas Bakkerud ble nummer tre i Tyskland søndag.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Andreas Bakkerud kjørte inn til tredjeplass i VM-runden i rallycross i Tyskland søndag. Petter Solberg måtte bryte en dramatisk finale med motortrøbbel.

Solberg-teamkamerat Johan Kristoffersson, som for lengst har sikret seg en ny VM-tittel, var det ingenting å gjøre med denne gangen heller. Svensken tok sesongens tiende seier og samtidig karrierens første seier på Estering.

Det bidro stekt til at Solberg og Kristoffersson sikret seg sammenlagtseieren i lagmesterskapet i rallycross-VM.

– Jeg er så glad. Det var fantastisk å vinne i fjor, og det å kunne klare det igjen, er helt utrolig. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa teamsjef Pernilla Solberg.

Andreas Bakkerud.

Stygg smell

Søndagens finale ble av det dramatiske slaget. Den måtte til alt overmål kjøres halvannen gang. Den første finalen måtte avbrytes etter tre runder da svenske Kevin Hansen krasjet stygt og måtte fraktes bort i ambulanse.

Løpet ble vinket av og samtlige biler ble beordret tilbake for omstart. Det kunne virke som et kjempefordel for Petter Solberg, som hadde fått en tung start.

På andre forsøk skjøt Johan Kristoffersson til tet, mens Solberg igjen havnet på etterskudd. Andreas Bakkerud tok tredjeplassen ut fra start og beholdt den til mål.

Solberg så ut til å styre mot fjerdeplass, men runden før mål måtte han gi seg etter at det begynte å ryke fra bilen. Dermed ble det femteplass på østfoldingen.

 • FIKK DU MED DEG DENNE SAKEN? Bakkerud møter usikker fremtid uten manager: – Skal noe bli gjort, må jeg gjøre det selv.

Bakkerud passerte Solberg

Andreas Bakkerud hadde kun verdensmester Johan Kristoffersson foran seg på listene etter kvalifiseringsomgangene i Tyskland og klarte nesten å følge opp i semifinalen og finalen.

Bergenseren passerte uansett Petter Solberg i VM-sammendraget og har nå grepet om tredjeplassen. Mattias Ekström ble nummer to søndag og innehar samme plassering i VM.

Søndagens VM-runde i Buxtehude var sesongens nest siste. Avslutningsrunden går i Sør-Afrika.

(©NTB)

Publisert:
 1. Rally

Mest lest akkurat nå

 1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 2. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 3. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

 4. Begynner med gjenbruk av brudekjoler: – Responsen har vært enorm

 5. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

 6. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut