De trønderske idrettsklubbene tok første stikk i skolekampen

De trønderske idrettsklubbene får det som de vil. Fylkesrådmannens innstilling om å endre utdanningsløpet ved Heimdal VGS blir utsatt.

Publisert: Publisert:

Sven-Tore Jacobsen (til venstre) er glad for at fylkeskommunen skal vurdere saken grundigere før de tar en avgjørelse. Foto: Mariann Dybdahl / Christian Stendal

 • Vegard Bjelland
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hovedutvalget for utdanning kom torsdag frem til at innstillingen til fylkesrådmannen, trengte en nærmere utredning om bruk av fjerde opplæringsår. Hovedutvalget ber fylkesrådmannen involvere relevante eksterne aktører i utredningsarbeidet.

Lærer ved Heimdal VGS, og tidligere trener for kvinnelandslaget i håndball, Sven-Tore Jacobsen, var en fornøyd mann da Adresseavisen formidlet resultatet fra torsdagens møte.

– Nå ble jeg veldig glad, var Jacobsens umiddelbare reaksjon.

Hovedutvalgets avgjørelse innebærer altså at fylkesrådmannen må gjøre en grundigere utredning. Forslaget ble fremmet av Hanne Moe Bjørnbet (Ap), og ble enstemmig vedtatt av utvalget.

Fylkesrådmannen kom i fjor med en innstilling som gjør at utdanningsmodellen til Heimdal VGS skal bli lik de andre idrettsutdanningene i Trondheim. Forskjellen i dag er at alle elevene ved skolen får tilbud om et fireårig løp. Nå blir altså avgjørelsen utsatt.

 • BAKGRUNN: Trøndersk idrett går sammen mot kontroversielt skoleforslag

Utfallet var som forventet etter at fylkesdirektør for utdanning, Vegard Iversen, onsdag fortalte til Adresseavisen at saken har skapt mye engasjement fra flere ulike aktører.

– Etter at denne saken ble behandlet for første gang, har vi fått mange innspill fra idretten og klubber. Vi føler vi må sette oss dypere inn i saken, og etter innspillene som har kommet inn, er vi positive til å utrede saken videre, før det trekkes noen beslutning, sa Iversen til Adresseavisen onsdag.

– Håper alle blir hørt

Jacobsen som tok to OL-sølv med kvinnelandslaget i håndball, er sikker i sin sak når det kommer til viktigheten av skoleløpet som Heimdal VGS i dag leverer.

– Det nye forslaget gjør det ikke mulig å kombinere idrett og realfag. Med den ordningen vi har nå, får elevene muligheten til å bruke to år på siste året sitt. Noe som gjør at de får mer hvile, som igjen gjør at det blir mindre skader. Elevene har større muligheter for utvikling, og samtidig tid til å gjøre lekser.

Han forteller videre at tilbudet til Heimdal VGS er svært viktig for håndballen i Trondheim, og trekker frem tidligere elever som Silje Waade, Lasse Balstad, Moa Högdahl, Marit Røsberg Jacobsen og Tonje Lerstad.

– Nå håper jeg at idrettslagene, forbundene og alle parter blir hørt, før saken tas opp igjen, avslutter Jacobsen.

– Står bak noen av landets beste spillere

Daglig leder i Byåsen håndball, Oddvar Aardahl, var onsdag også klar på hvor viktig skolen er for Trondheim-sporten.

– Det er veldig synd om innstillingen blir vedtatt. Vi vet hva Heimdal har betydd for oss som eliteserieklubb. Noen av landets beste spillere har gått på skolen. De er en viktig bidragsyter til Trondheim-sporten.

Videre fortalte Aardahl om måten skolen har kombinert idrett med utdanning, og hvilket resultat det har hatt på elevene.

– Det utvikles ikke bare gode håndballspillere ved skolen, også smarte mennesker.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Trener forgrep seg på spiller: Dømt til 15 måneders fengsel

 3. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 4. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 5. NFF vil åpne for publikum på eliteseriekamper

 6. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 1. Debatt
 2. Håndball
 3. Trondheim
 4. Idrett
 5. Sport