Vidal med stjernetreff da Bayern München avanserte

Brennhete Arturo Vidal gjorde som i hjemmekampen og scoret da Bayern München spilte 2-2 borte mot Benfica og tok seg videre til semifinalen i mesterligaen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sammenlagt vant Bayern München 3-2 og hadde egentlig full kontroll, selv om det ble litt spennende da 22-åringen Talisca dundret inn et direkte frispark fra 17 meters hold med 14 minutter igjen å spille. På grunn av bortemålene måtte Benfica ha scoret to til, og det var ikke vertene kapable til.

— Vi er veldig glade for å være videre til semifinalen, men vet det kommer tøffe kamper fremover, sa Xabi Alonso etter kampen.

Vidals utligningsmål til 1-1 sju minutter før pause var uansett ett av kampens øyeblikk. Philipp Lahm var drivende god på tyskernes høyreside, og hans innlegg ble slått ut igjen av Benficas keeper Ederson Moraes.

Les også

Atléticos drømmereprise - mesteren utslått

Vidal sto helt umarkert i returrommet, og med briljant teknikk dundret chileneren ballen i mål fra rundt 18 meters hold.

Vidal var også mannen som scoret da sørtyskerne vant 1-0 på hjemmebane forrige uke.

Bayern München-trener Pep Guardiola vet hva som bor i den varmblodige søramerikaneren, og da Stuttgart ble slått 3-1 i hjemlig serie i helgen ble Vidal byttet ut allerede etter 25 minutters spill. Vidal var svært nær ved å pådra seg et rødt kort ved et par anledninger, og Guardiola tok ingen sjanser.

Fem gang

Bayern München stiler mot sitt fjerde seriemesterskap på rad, og med seieren over Benfica er klubben i sin femte semifinale i mesterligaen på rappen. Guardiola skal neste sesong trene Manchester City, og selv om det ikke er annet enn tilfeldigheter som avgjør, ligger det nærmest i kortene at Bayern München vil trekke City som motstander i semifinalen.

Det som kan ødelegge for Bayern München i årets mesterliga er alle skadeproblemene i forsvaret. Mot Benfica var det igjen tendenser til rufsete spill i den bakre firer, og til tross for at Bayern styrte det aller meste fra første minutt, var det Benfica som scoret først.

27 minutter var spilt da venstreback Eliseu fant Raúl Jiménez med et bananinnlegg på en flott kontring. Jimenez sto umarkert. Tyskernes normalt gode målvakt Manuel Neuer var ute på en sjelden bærtur, og mexicaneren kunne heade ballen i åpent bur.

Kontroll

I 2. omgang kontrollerte bortelaget på Estádio da Luz. 2-1-scoringen kom etter en corner. Javi Martínez ravet skyhøyt og headet ballen ned til et område med tre Bayern München-spillere på løp, og nesten selvsagt var det måltyven Thomas Müller som fikk beinet ballen i mål fra kloss hold. Da var det spilt 54 minutter.

Det kunne ha kommet flere mål fra tyskerne. Costa hadde blant annet et skudd i stolpen, og Bayern fikk også et mål annullert, men det kom ikke flere mål enn frisparkmålet til Benficas Talisca. Selv ikke Bayern Münchens innbytter Robert Lewandowski klarte å score alene med keeper rett før slutt. (©NTB)

Publisert: