Manchester United stoppet Watfords ubeseirede rekke

José Mourinho kan innkassere viktige tre poeng.

KJÆRKOMNE POENG: José Mourinho kan feire tre poeng mot Watford. Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

WATFORD - MANCHESTER UNITED 1–2

Et høytflygende Watford kom ned på jorda da Manchester United vant 2-1 på bortebane i Premier League lørdag.

Watford var ubeseirede før oppgjøret mot José Mourinhos menn som bør unngå feilskjær etter tapene for Brighton og Tottenham i sesongstarten.

Derfor var det kjærkomment for den pressede portugiseren å se Romelu Lukaku og Chris Smalling sikre tre poeng for Manchester-laget med hver sin scoring.

Andre Gray skapte spenning med sin redusering med en halv omgang igjen å spille, men gjestene holdt unna takket være en matchvinnerredning fra David de Gea på overtid til stor jubel for Mourinho og de tilreisende supporterne.

– Veldig viktig. Med denne seieren er vi à poeng med Tottenham og Arsenal. Vi har fire og seks poeng opp til de øvrige topplagene, så avstanden ville blitt større uten seier i dag, sa United-manageren til BBC etter kampslutt.

ERGRELSE: Watfords Christian Kabasele fortviler etter David de Geas matchvinnerredning på slutten av kampen. Foto: REUTERS/David Klein

Les også

Liverpool vant toppkampen: Fem seire av fem mulige i Premier League

Magescoring

De rosakledde gjestene startet friskt og fikk nettsus etter 23 minutter, men scoringen til Alexis Sánchez ble korrekt annullert for offside. Sánchez var også farlig frempå sju minutter senere, men Ben Foster var med på notene.

Foster var ikke den eneste keeperen på Vicarage Road som kunne levere lekre redninger. David de Gea vartet opp med en enorm redning kvarteret tidligere da Troy Deeney ladet skuddkanonen.

Etter 34 minutter kom scoringen. Romelu Lukaku brukte magen da han forlenget innlegget til Ashley Young forbi Forster fra kloss hold. Watford skrek på offside, men assistentdommeren gjorde nok en gang riktig.

Les også

Joshua King med scoring og assist

Smalling-dynamitt

Chris Smalling sørget for mer bortejubel kun tre minutter senere. Midtstopperen tok elegant ned headingen til Marouane Fellaini på brystet, snudde seg og hamret inn scoringen bak Foster.

GLEDE: Manchester United-spillerne feirer Chris Smallings scoring mot Watford. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

United hadde god kontroll etter scoringene, og Paul Pogba var farlig frempå uten å få nettsus like før pause.

Andre Gray tente hjemmepublikummet og skape spenning da han utlignet etter 67 minutter. Abdoulaye Doucouré trakk seg ned til dødlinjen på kanten og spilte ut til Gray, som sendte skuddet høyt i buret.

Les også

Chelsea vant igjen - topper tabellen sammen med Liverpool

Watford presset på for poeng, og det ga gjestene tidvis store kontringsrom. Tolv minutter før slutt kom United på en gigantkontring, men Anthony Martial ventet for lenge med pasningen, slik at Craig Cathcart fikk hindret ny baklengs.

Mens Mourinho sendte alt av spillere i forsvarsposisjon, fortsatte vertene å presse på, men flere mål ble det ikke på Vicarage Road. Det kan United takke David de Gea for. Spanjolen vartet opp med en matchvinnerredning sekunder før slutt.

– Det er grunnen til at han er best. Når du er keeper for et storlag, må du være avgjørende selv om du ikke rører ballen tidligere i kampen, fortsatte Mourinho.

– Jeg foretrekker at David de Gea gjør redninger for landslaget, ikke nå, sa Watfords spanske manager Javi Gracia.

Et skår i gleden for Mourinho var at Nemanja Matic pådro seg sitt andre gule kort på overtid og dermed mister den kommende seriekampen mot Wolverhampton.

Publisert:
 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Watford FC
 4. José Mourinho

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Vil gjøre Byhaugtunnelen om til sykkeltunnel

 2. Reagerer kraftig på at de må til Stavanger i cupen: – Idiotisk

 3. Disse vaksineres denne uken

 4. Dette var lenge et unntak innen eldreomsorgen. Det er det ikke lenger

 5. Norsk flaggbærer satte ny norsk rekord i OL

 6. Meteorologen tror mange vil få seg en overraskelse mandag