Johannes Thingnes Bø skiftet taktikk og ble verdensmester: - Han tok oss på senga

Nordmannen har hatt en eventyrlig sesong. Nå er han sprintkongen av Östersund.

Her går Johannes Thingnes Bø i mål i gull-løpet i Jämtland.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

ÖSTERSUND: – Jeg visste jeg ledet, jeg fikk sekunderinger og visste jeg gikk fort på ski. Så har jeg en bom som inviterer flere til leken, men dette skulle jeg ta.

Det sier verdensmester Johannes Thingnes Bø. Lederen av verdenscupen sammenlagt gjorde slettes ikke skam på sin gule ledertøye og knuste alle i lørdagens sprint i Östersund-VM.

En bom på stående skyting gjorde at Alexandr Loginov og Quentin Fillon Mailett hadde et visst gullhåp. Men verdensmesteren knuste alle og 24.37,6 holdt til gull på svensk jord. Med 13 sekunders margin.

OL-fiaskoen ble verdensmester

Men - som i intervallstartens ånd - var det bestandig en viss spenning. Ikke bare fordi Fillon Mailett gikk seg opp etter dårlig skyting og var hele 48 sekunder foran Philipp Nawrath i mål. Og heller ikke fordi Loginov skjøt ti av ti.

– Jeg føler jeg hadde en god åpning. Får fem treff på liggende, blant annet tidenes kanttreff. Etter det vet jeg at 50 prosent av løpet er gjort, så da gjaldt det å holde litt igjen før stående skyting og ha litt å spurte med, oppsummerer gullvinner Bø til NRK.

Spenningen var om sprintknekken fra OL i Sør-Korea i fjor fortsatt satt i. Da gikk han seg tom og tapte alle medaljene. Det gjorde han så til de grader ikke nå.

– Han tok oss på senga og åpnet rolig, i motsetning til i OL i fjor. Kanskje han blir verdensmester med den taktikken, sa NRKs ekspertkommentator Ola Lunde idet gullgutten passerte målstreken.

– Mest fortjente gullet

Først måtte de vente på Loginov. Så skjøt den gamle ringreven Martin Fourcade fullt hus, uten å true Thingnes Bø.

– Det er vel det mest fortjente gullet i historien. Han har hatt en rå vinter i sprint, sa bror Tarjei Bø i målområdet når det ble mer og mer klart at lillebroren ble verdensmester i Sverige.

Bø var selv en medaljekandidat etter en god start på sprinten, men etter åtte treff bommet 30-åringen på sine to siste skudd og forsvant ut av akkurat den kampen.

Av de andre norske imponerte Erlend Bjøntegaard med god skyting, som resulterte i en sjuendeplass. Bø ble nummer 13, Vetle Sjåstad Christiansen nummer 31.

Loginov tok altså sølv, tre sekunder foran Fillion Maillet som tok bronse - tre hundredeler foran ukrainske Dmytro Pidruchnyi.

Publisert: