Oilers slo tilbake: - Denne seieren trengte vi alle sammen

Stavanger Oilers utklasset Stjernen på borteis.

TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Oilers hadde tapt fire av de fem siste kampene før lørdagens kamp mot Stjernen. Josh Soares (t.v.), Philippe Cornet (51) og Nick Brunetau (t.h.) spilte meget godt og hjalp Oilers til sesongens første trepoenger mot Stjernen. Foto: Mats Slaastad Birkelund

 • Mats Slaastad Birkelund
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

STJERNEN — STAVANGER OILERS 1-7 (0-2, 0-1, 1-4)

STJERNEHALLEN: "Me gjør så me vil", var igjen å høre fra Oilers-fansen lørdag ettermiddag.

Etter fire tap på de fem siste kampene, lignet Stavanger Oilers igjen på seg selv og vant suverent i Fredrikstad.

Oilers var solide og imponerende fra start til mål mot Stjernen.

— Denne seieren trengte vi alle sammen. Det var veldig befriende og godt. Vi har vært ute og syklet en stund. Nå fant vi det fram igjen i dag, og det må vi bare holde i framover, sier Oilers-trener Petter Thoresen, som fredag ble presentert som ny landslagssjef fra neste sommer.

Les også

Petter Thoresen slutter i Oilers - blir ny landslagssjef

Les også

Oilers-blogg: Uvante forandringer i vente

— Dette var endelig en ordentlig hockeykamp igjen fra vår side. Alle jobbet hardt begge veier. Det var utrolig deilig å se at innsatsen var der. Det var mer vilje og mer passion enn de tidligere kampene. Alt var mye bedre, sier kaptein Dennis Løvold Sveum.

Thoresen-tale hjalp

Hva skjedde, egentlig? Hvorfor var Oilers plutselig så gode igjen?

— Vi har egentlig ikke gjort så mye annerledes. Vi fikk en liten tale av Thoresen før kampen i dag, som var veldig konsis. Den handlet om at måtte våkne opp. Vi måtte finne frem gleden ved å spille, og finne fram stoltheten vi har ovenfor oss selv og varemerket Oilers. Vi er et vinnerlag, og da går det ikke an å gå rundt og syns synd på seg selv. Vi må ta fram vinnerviljen, og det var det vi gjorde i dag, sier Sveum.

De siste kampene har vært preget av at stjernespillerne har sovet i timen. Lørdag kveld var spesielt Philippe Cornet, Josh Soares, Nick Bruneteau og Dan Kissel tilbake på det nivået som er forventet av importspillere.

— Det så ut som om Philippe (Cornet) hadde byttet skøyter. Han var veldig bra. Han var aggressiv både med og uten puck. Josh (Soares) var tung og sterk og klok. Slik som jeg vil se han. Han tar kamper i alle ledd. Backene våre spiller raske pass og Holm virker bra bakerst. Alle tenkte riktig og gikk utpå der for å rette opp prestasjonene fra de siste kampene, sier Thoresen.

KRIGER: Tommy Kristiansen noterte seg for to scoringer og en assist. Foto: Mats Slaastad Birkelund.

Mer direkteUtklassingen i Stjernehallen var først og fremst en solid lagseier.

Fra start var samtlige mann påskrudd hos Oilers. Det var intensitet, fart på skøytene og pasningskvalitet fra første stund. Kombinert med en gameplan hvor enkel og direkte hockey sto på planen, ble det etter hvert utklassing i Stjernehallen.

— Den store forskjellen er at vi er mye mer direkte. Vi spiller nesten ikke en puck på tvers i angrepssonen, vi er direkte på mål og vi har hvite drakter foran keeper. Vi er vonde og tunge. Det er det som har skapt vår suksess før, og det er antageligvis det som kan skape ny suksess i år, sier Thoresen.

Måltørken er over

Philippe Cornet åpnet scoringsballet med en styring i overtall, før Josh Soares satte inn 2-0 fra toppen av droppsirkelen. Mye trafikk foran mål sørget for at Stjernen-målvakt Brady Hjelle ikke så noenting.

Philippe Cornet finter ut Brady Hjelle og setter pucken mellom beina. Foto: Mats Slaastad Birkelund

3-0 satte Cornet etter en tabbe bakerst hos Stjernen. Cornet fikk pucken av hjemmelaget i angrepsonen, og kom helt alene med Hjelle. Han fintet sisteskansen ut i spagaten og satte pucken mellom beinene.Kveldens fjerde Oilers-scoring kriget Tommy Kristiansen inn. Etter sju målløse kamper, satt den endelig for Kristiansen. Jubelbrølet vitnet om at den scoringen var etterlengtet.

Dan Nygård reduserte umiddelbart for Stjernen, men Oilers var ikke ferdig.

Henrik Medhus økte til 5-1 etter at Dan Kissel vant en dropp i offensiv sone. Medhus kriget inn Oilers' femte scoring foran mål.

Høygård med årets første

Dette var kvelden for etterlengtede scoringer. Stian Høygård har slitt med en skade i hele høst. Han spilte endelig mot Lillehammer forrige serierunde. Lørdag kveld kom sesongens første scoring.

Tommy Kristiansen fastsatte resultatet til 7-1. Etter å ha kriget inn 4-0, var det mer finesse over denne scoringen. Kristiansen hamret inn sin andre scoring for kvelden med en one-timer fra droppsirkelen, på pasning fra Rudolfs Balcers.

Dermed 7-1 etter en strålende kamp!

Les også

 1. Oilers-spiller ferdig i klubben

 2. Én av disse kan overta etter Thoresen

 3. Higson om Thoresens nye jobb: - En bra måte å runde av på

Publisert:
 1. Ishockey
 2. Stavanger Oilers
 3. Stjernen Hockey

Mest lest akkurat nå

 1. Ku falt av tilhenger på E39

 2. – Jeg skjønner ikke helt hvorfor åpnings­tidene til barnehagene blir redusert?

 3. – Det mest graver­ende er hvor dårlig for­beredt Norge var på pandemien

 4. – Er en arrogant og stygg holdning til ærlig arbeid

 5. Feiret ny E39 i Sandnes med kake: – Få grave­maskinene i gang

 6. Dette er reglene som gjelder akkurat nå