Solskjær hyllet keeperen: – Han er verdens beste

Ole Gunnar Solskjær hyllet David de Gea etter den enorme keeperprestasjonen på Wembley, men ville ikke snakke om egen fremtid.

David de Gea spilte en av karrierens beste kamper mot Tottenham.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

WEMBLEY: Det ble kalt hans første store test som Manchester United-manager før avspark.

Drøyt 90 minutter senere gikk nordmøringen nede på gresset på mektige Wembley og smilte etter 1–0-seieren over Tottenham.

Han klemte rundt spillerne, klappet til de tilreisende supporterne fra Manchester United – som svarte med «Olé, Olé, Olé, Olé».

45-åringen fra Kristiansund var smørblid etter den enorme seieren mot Tottenham.

– Det var en massiv seier, fortalte han i møtet med de skrivende journalistene en halvtime etter sitt livs største triumf som fotballtrener.

Ole Gunnar Solskjær omfavnet matchvinner Marcus Rashford etter kampen på Wembley. Til venstre: Trenerassistent Michael Carrick.

Reddet av spansk superkeeper

Solskjærs United-lag skapte store problemer for Tottenham i første omgang, da de tok ledelsen på overtid etter en nydelig avslutning fra Marcus Rashford.

Etter pause handlet det mye om keeper David de Gea, som hadde et halvt dusin store redninger, et par av dem spektakulære.

Dermed vant Manchester United 1–0 borte mot topplaget Tottenham. Solskjær hadde bestått den første av mange store tester.

– Vi har den beste målvakten i verden, sier Solskjær.

– Han hadde også en kamp mot Arsenal for noen år siden der han var stor. Men han burde holdt et par av dem, fleipet Solskjær før han korrigerte seg selv:

– Et par av de redningene i dag var fantastiske. Resten handlet om konsentrasjon og god posisjonering. Han utfordrer både Edwin (van der sar) og Peter (Schmeichel) som keeper nummer én historisk sett.

Keeper Peter Schmeichel og Alex Ferguson etter seieren i FA-cupen i 1999.

– Målet var fantastisk

På sin fem minutter lange seanse med journalistene snakket han om den gode team-spiriten, det gode forsvarsspillet, farten på topp og at Paul Pogba er en av de beste midtbanespillerne i verden.

– Målet til «Rash» var fantastisk. Fra den vinkelen, med den foten, jeg trodde ballen skulle gå i stolpen.

Han var meget godt fornøyd med den første omgangen, men erkjente at det ble tøft etter hvilen. Da var det godt å ha David de Gea.

– Det er en tøff bane å komme til. Spurs flyr for tiden, de pleier å score mange mål.

Da Solskjær fikk spørsmål om duellen mellom ham og Tottenham-manager Mauricio Pochettino, som er favoritt til å få managerjobben i United permanent, svarte han:

– Dette handlet ikke om meg og han. Det er dere som fokuserer på det. For oss handlet det om å komme hit og vinne tre poeng. Vi måtte slå dem for å ha sjansen til å ta dem igjen. Det var 10 poeng, nå er det 7 poeng. Da er det mulig å ta dem igjen.

– Gjør jobben hver eneste dag

Etter den fantastiske starten som vikarmanager, er det flere og flere som snakker opp kandidaturet til Solskjær, at han kan være mannen som får jobben også på permanent basis.

De spekulasjonene kommer til å øke etter seieren borte mot Tottenham.

Selv ønsker han ikke å si noe som helst om fremtiden.

– Jeg gjør jobben hver eneste dag her til kontrakten løper ut i slutten av juni. Jeg tenker ikke noe på dette.

– Hvor viktig var dette resultatet for selvtilliten?

– Denne seieren var massiv. Den var viktig for selvtilliten, stemningen i garderoben var fantastisk.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk