Oilers fikk bank i toppkampen – nå henger gullhåpet i en tynn tråd

Tapte mot Storhamar og misbrukte sjansen til å ta innpå serieleder Vålerenga.

Kristian Forsberg scoret – men måtte innse at det ble tap i toppkampen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

STAVANGER OILERS – STORHAMAR 1–3:
DNB ARENA (Aftenbladet): – Vi fikk ikke det offensive spillet til å sitte. Vi havnet 0–2 under men fikk inn en viktig redusering. Dessverre skapte vi ikke nok sjanser etterpå, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til Aftenbladet.

– Anser du gullkampen som over nå?

– For å være ærlig vet jeg ikke hvor mange poeng det er opp engang. Jeg fokuserer bare på at det er seks kamper igjen. Selvsagt ville vi helst ha vunnet mot Storhamar, men nå er det neste kamp som gjelder.

Avstanden er sju poeng. Om det fantes noe håp om seriegull igjen før torsdagens toppkamp mot Storhamar, så var det meste borte etterpå.

Serieleder Vålerenga tapte riktignok i forlengelse mot Lillehammer og ga de to lagene under muligheten til å ta innpå. Den muligheten grep Storhamar – ikke Oilers.

En svak midtperiode la mye av grunnlaget for det. 0–2 i sekken før fem minutter var spilt.

Kristian Forsbergs redusering like før pause ga håp – men det ble slukket da Mikael Dokken satte inn 3–1 et stykke ut i tredje periode.

Les også

Vi fulgte kampen direkte

Svak midtperiode av Oilers

Etter en jevn og ganske sjansefattig førsteperiode, skulle kampen skyte fart i midtperioden.
Bare to minutter var gått da Storhamar gikk opp i ledelsen. Joel Johansson skjøt fra skrått hold, og Henrik Holm lot pucken snike forbi på innsiden av ham.

1–0 til Storhamar på altfor enkelt vis.

Og det skulle bli mer. For da Oilers tok kampens første utvisning var Storhamar nådeløse i overtall. Trafikk og kaos foran Oilers-målet endte med at Steffen Thoresen fikk kriget inn 2–0.

Nå begynte det å se mørkt ut for Oilers – og verre skulle det bli.

For da Oilers fikk sitt første overtall i kampen øynet mange muligheten til å komme tilbake i matchen. I stedet gikk det bare 5–6 sekunder før hjemmelaget mistet pucken og sendte Patrick Thoresen helt alene med Henrik Holm på en overgang.

Les også

Her er Oilers-sjefens advarsel til konkurrentene

Wikstøl ble kastet til ulvene – og leverte

Da måtte man ty til ulovlige midler – og Thoresen ble klippet ned som siste mann. Straffe til Storhamar, og en alle tiders mulighet til å sette 3–0.

Todd Bjorkstrand valgte da å ta ut Henrik Holm og sette inn straffeekspert Jonas Wikstøl. Unggutten ble rett og slett kastet i ilden – og han leverte.

Patrick Thoresen klarte ikke overliste Oilers-målvakten, som dermed holdt laget inne i kampen, før det bar ut på benken igjen, tilbake til portåpner-jobben.

Og strafferedningen virket å gi Oilers en vitamininnsprøytning. Bare et halvt minutt gjenstod av perioden da Greg Mauldin fant Kristian Forsberg foran mål. Med en herlig prestasjon fikk Oilers-kapteinen lurt pucken forbi Oskar Östlund.

2–1, og plutselig var Oilers tilbake i kampen igjen før tredje periode.

Storhamar økte ledelsen igjen

Men spenningen varte ikke lenge. Ni minutter ut i første periode, etter at Oilers hadde hatt et visst press på gjestene, lå plutselig pucken i nettet bak Henrik Holm igjen.

Tidligere Oilers-spiller Kjetil Martinsen fant Mikael Dokken som satte 3–1. Det ble spikeren i kista.

Nå venter kamper mot de to lagene nederst på tabellen – Stjernen og Ringerike. Der bør Oilers slå tilbake med to strake seiere om de har håp om å gi Storhamar kamp om 2.-plassen.

KAMPFAKTA:
GET-ligaen, kamp 42

Stavanger Oilers – Storhamar 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

DNB Arena, 3898 tilskuere

Mål: 2. periode: 0-1 (22.55) Joel Johansson (Edvardsen), 0-2 (25.28) Troy Josephs (Zettergren Johansson), 1-2 (39.29) Kristian Forsberg (Mauldin, Ulriksen). 3. periode: 1-3 (49.07) Mikael Dokken (Martinsen)

Skudd: 23-35 (10-16, 7-12, 6-7)

Utvisninger: Oilers 6x2 min. Storhamar 5x2 min.

Dommere: Christian Persson og Robert Hallin

Publisert: