Berre har scoret i 20 strake sesonger

Han blir 40 år i august. Men Morten Berre (39) vurderer å ta en ny sesong med Vålerenga.

 • Erlend Nesje
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Aftenposten-bruker? Se høydepunktene fra kampen hos Fædrelandsvennen her.

VÅLERENGA — MJØNDALEN 4-2

ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Mjøndalen hadde redusert til 2–3. Det gjensto tre minutter av ordinær tid. På benken satt Vålerenga-trener Kjetil Rekdal med hjertet i halsen. Da tok Morten Berre grep.

VETERAN: Full Vålerenga-jubel etter at Morten Berre scoret like før slutt.

— Jeg kom innpå, jeg fikk ballen på 16-meteren og da var det bare å vende opp og prøve å plassere den i hjørnet, var Berres beskjedne forklaring på 4-2-målet mot Mjøndalen i striregnet på Ullevaal. Han scoret sitt første eliteseriemål for Skeid mot Molde i 1996. I de 19 påfølgende årene har han scoret i eliteserien.

20 strake eliteseriesesonger med scoring er en rekord som skal bli vrien å slå.

— Det første var på en retur mot Molde i 1996. Dette var kanskje flottere. Men begge var nære mål, slik det pleier å være ...

Rasmus Lindkvist ga Vålerenga ledelsen mot Mjøndalen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tror ikke Berre har scoret sitt siste for Vålerenga. Begge parter åpner for at det kan bli en ny ettårskontrakt. Men den vurderingen tas ikke før til høsten. — Vi får se, det blir det vanlige svaret: Ett år av gangen. Det er en avgjørelse jeg kommer til å ta i samråd med klubben utpå høsten. Jeg skal føle litt på det, klubben skal føle litt på hva dem har og hva dem trenger, det blir et samspill der.

- Hvilke vurderinger blir de viktigste?

— Det går på egen motivasjon. Akkurat nå er ikke det noe problem. Og selvfølgelig kroppen. Hvis jeg merker at jeg blir altfor treig i duellene, så ... Men når jeg holder et visst nivå er det gøy å være med. Selv om det ikke er blitt mye spilletid på meg denne sesongen, går det greit.

Får skryt av Rekdal

Rekdal mener Berre har en enorm fotballkompetanse, at han alltid kommer med gode innspill i de taktiske gjennomgangene før kampene, og at han har et trenertalent.

— Det er ikke uten grunn at Morten fortsatt er med. Han holder nivået. Du ser også roen han har i spillet. På scoringen dro han seg fri og ventet ut Mjøndalen-spilleren. Hadde for eksempel Ghayas (Zahid) hatt den samme roen, ville han scoret tre mål i dag.

Lindkvists bursdagsfest

Selv gikk treneren ned på kne og kysset gresset da Berre scoret 4-2-målet etter 88 minutter. Så glad var han for tre kjærkomne hjemmepoeng.

— Vi ledet 4–2, og det var igjen fire minutter å spille. Selv ikke vi klarer å slippe inn to mål på fire minutter. Men det skal jeg kanskje ikke si for høyt.

Etter en jevnspilt førsteomgang, der Mjøndalen var fullt på høyde med vertskapet, ble det scoret tre mål på seks minutter.

Bursdagsbarnet Rasmus Lindkvist, som fylte 25 år, sendte Vålerenga i ledelsen etter flott forarbeid av Daniel Braaten.

Samme Braaten brukte muskler og smartness da han igjen hadde forarbeidet da kaptein Christian Grindheim økte til 2–0 tre minutter før pause.

Men rett etter reduserte Mads Gundersen for Mjøndalen. Da var det nok en og annen Vålerenga-supporter som tenkte på Mjøndalens to fantastiske snuoperasjoner mot Tromsø og Rosenborg.

De snudde 1–3 til 4–3 mot Tromsø. Og tirsdag denne uken snudde de 0–2 til 3–2 mot Rosenborg.

Kunne det gå igjen?

Vålerenga fikk mye rom

Nei. Da laget trykket på for utligning det siste kvarteret, fikk Vålerenga enormt med rom å kontre i. Oslo-laget skapte store sjanser, blant annet hadde Zahid to store. Men da Mjøndalen-keeper Ivar Forn regelrett bommet på ballen da han hadde rykket utenfor egen 16-meter, hadde Lindkvist full kontroll da han plasserte ballen i det åpne målet.

Innbytter Magnus Sylling Olsen reduserte tre minutter før slutt. Men Vålerenga gikk nesten rett i angrep. Morten Berre vendte opp og curlet ballen i keeper Forns lengste hjørne.

En flott avslutning av Berre. Og en flott avslutning på en flott uke med to serie for Vålerenga.

Les også

 1. VM-legende hyller Stabæks suksesstrener: - Var som en far

 2. - Jeg sitter i garderoben og ser bare vinnere rundt meg. Molde blir et topplag også i år

 3. Rosenborgs nye yndling: - Jeg lager mat med mamma på webkamera

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Mjøndalen IF

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. DIREKTE: Her setter Karlsbakk inn sin første Viking-scoring

 2. Nytt slag for Rødne: – Dette kom som lyn fra klar himmel

 3. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

 4. Test av fem elbiler. Og tre ting som bør inn i kjøpekontrakten.

 5. Ny direkterute fra Sola

 6. Gladmelding til Bryne-fansen: – En av de beste i ligaen