Hvorfor finne opp kruttet på ny?

Bayern München og Juventus med solide drakter uten store krumspring — og det er helt greit.

Bayern München og Juventus med solide drakter neste sesong.
 • Eivind Aarre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Mai er prime time for lansering av drakter for neste sesong, og nå er draktene til gigantene Juventus og Bayern München klar. Felles for dem begge er at de er svært tro mot klubbens historie, og at de dermed er flotte.

Bayern først:

Drakten til finalisten i Mesterligaen er holdt i to farger utenom klubblogoen, og kragen og avslutningen på ermene gir klart tanker om 80-tallet. I tillegg har drakten selvfølgelig moderne passform, der spillerne også har mulighet til å gå for den svært tettsittende varianten.

Rutemønsteret fra klubbens logo er også med i en skyggeeffekt på fronten av drakten — selv om det kan være vanskelig å se dette med første øyekast. Uansett er dette en fin detalj som sørger for at dette er Bayerns drakt, og bare Bayerns. Og det holder til en sekser på terningen.

Juventus:

Jeg husker godt første halvdel av 80-tallet, da Juventus herjet i Italia og e-cupene med spillere som Platini, Boniek, Scirea og Tardelli. Denne drakten minner meg om denne storhetstiden - i en oppdatert versjon.

Drakten er enda mer tettsittende enn 80-tallsvarianten, og buksene er nok litt lenger enn de var. V-halsen er ganske så lik, og ermene er også ganske korte som på 80-tallet.

Etter det jeg har funnet ut, er førstevalget som bukse nå svart, og det tror jeg kler denne drakten. Den blir mer fryktinngytende. Jeg liker det - og triller nok en sekser.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Bayern München
 4. Juventus FC
 5. Draktbloggen

Mest lest akkurat nå

 1. Flere naboer var vitne til hendelsen

 2. Kristian utlover dusør til den som kan hjelpe ham

 3. Mandag morgen var strømmen rekorddyr

 4. Fikk du med deg nordlyset over Stavanger?

 5. Da PST varslet helse­vesenet på Kongs­berg i 2018, var det en helt annen sak som vakte mest be­kymring

 6. Slik spredte smitten seg fra tv-kanalen til Sødal bede­hus