Liverpool-stjernen: - Mamma og pappa låste meg inne

Lokal tannlege reddet Roberto Firminos karriere.

Etter en variabel start på Liverpool-karrieren viste Roberto Firmino seg fra sin beste side med to scoringer mot Arsenal i midtuken. Her feirer han én av scoringene med Adam Lallana.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

FØLG DIREKTE FRA 15.05: Liverpool-Manchester United

— Da jeg var liten ville virkelig ikke mamma og pappa at jeg skulle spille fotball. De ville at jeg skulle være hjemme og gjøre lekser. Noen ganger låste de meg til og meg inne, og jeg var nødt til å hoppe over muren som omringet huset for å kunne spille fotball, er Liverpool-spiller Roberto Firmino sitert på i dagens Aftonbladet.

Det har vært en lang vei fra Brasil til en av verdens beste fotballigaer for 24-åringen.

Da han var ung, måtte han hjelpe faren å selge kokosnøtter for at familien skulle få mat på bordet.

I dag kan han bli én av nøkkelspillerne når Liverpool og Manchester United møtes i det tradisjonsrike hatoppgjøret. Det var til slutt en tannlegge som forhindret ham fra å legge fotballskoene på hylla.

Mot Arsenal var Roberto Firmino glitrende. Les mer om den dramatiske kampen her.

Scoret to brassespark på første trening

For Firmino var ikke så ettertraktet som ung. Og det måtte mye prøving og feiling til før han fikk sjansen han trengte for å blomstre.

— Da jeg så ham spille første gang så jeg med en gang at det var en veldig talentfull spiller. Problemet var at ingen ville ha ham, sier Marcellus Portello, som til daglig jobbet som tannlege.

Han hadde klokketro på den unge brasilianeren, som en av få, og han sørget for at Roberto Firmino fikk vise seg frem i flere klubber. Og etter flere mislykkede prøvespill, skulle det endelig lykkes for 24-åringen i Figuirense.

— Jeg scoret på to brassespark allerede på den første treningen. Det sjokkerte alle. Da den andre dagen med trening startet visste jeg allerede at jeg var klar, sier Firmino.

I 2011 gikk veien videre til Bundesliga og Hoffenheim, der han etter fire år hadde spit 140 kamper for klubbens A-lag, noe som resulterte i totalt 38 scoringer. Høydepunktet kom i 2013/14-sesongen, der Firmino scoret 16 seriemål for klubben som endte midt på tabellen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her nå. Hvor dristige svev, kombinert-krise, fotball og Arne Scheie er tema:

Variable Liverpool-prestasjoner

Forventningene var ikke små da 24-åringen ble hentet til Liverpool av daværende manager Brendan Rodgers for over 300 millioner kroner.

Tarik Elyounoussi (nest t.v) og Roberto Firmino (på toppen) spilte sammen i tysk fotball.

— Roberto er en flott fyr, både på og utenfra banen og jeg håper og tror at han lykkes i Premier League. Han har vært veldig god for oss. Han løper mye og skaper mye, saTarik Elyounoussi til TV 2 Sporten da brasilianske spilleren signerte for den tradisjonsrike, engelske klubben i sommer.- Spilleren jeg er mest spent på er Roberto Firmino. Lykkes han, tror jeg det kan være forskjellen en femte- og tredjeplass for Liverpool, sa fotballekspert Tor Kristian Karlsen til Aftenposten før overgangsvinduet på balløya stengte i sommer.

Foreløpig har ikke brasilianeren levd helt opp til overgangssummen. Glimtvis har han vist seg som en klassespiller, mens han i andre perioder har slitt med å involvere seg i et rustent Liverpool offensivt.

Angriperen var i fyr og flamme da rødtrøyene overraskende feiet Manchester City av banen på Etihad i november. I tillegg til å score lagets 3-0 mål, var han nær å score både ett og to mål til.

Frem til onsdagens stormøte med Arsenal var scoringen i Manchester Firminos eneste for rødtrøyene. Men med en gigant på motsatt banehalvdel, viste brasilianeren nok en gang seg fra sin beste side.

Ekstremt viktig hatoppgjør

Først sendte han vertene i føringen med et godt skudd med venstrefoten, før han ikke lenge etterpå på eventyrlig vis skrudde inn 2-1-scoringen i krysset fra cirka 20 meter. Oppgjøret endte til slutt 3-3 etter en sen Liverpool-utligning, men Firminos prestasjon gir sannsynligvis Liverpool-supporterne forhåpninger før møtet med erkerival Manchester United.

— Jeg kan snakke om dette en halvtime, men for å være ærlig så er dette normalt for jeg vet hvor god han er. Hvis du er god, så må du vise det, og det gjorde han i kveld, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Daily Mail om Firmino etter onsdagens kamp.

I dag venter nok en viktig kamp for Klopp og hans spillere. Liverpool-Manchester United er intenst fra før, men på Anfield 15.05 står det mye på spill for de to lagene som ligger på henholdsvis niende- og sjetteplass i serien.

Liverpool har fire seire i serien på sine siste ti kamper, Manchester United har tre, og begge er avhengig av tre poeng for å holde følge med lagene foran på tabellen.

SkySports-ekspert og tidligere storspiller Paul Merson gikk så langt som å si at Louis van Gaals videre fremtid avhenger av hvordan oppgjøret på Anfield søndag ender.

— Jeg ser rett og slett ikke hvordan han kan komme unna med et tap på Anfield, oppsummerte Merson.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene:

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk