Guardiola tok til tårene da Bayern ble cupmester etter straffedrama

Det måtte straffekonkurranse til for å kåre en cupmester i Tyskland.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Pep Guardiola holdt seg til ansiktet og måtte ty til tårene, etter at Bayern München ble cupmestere lørdag kveld.

Se straffekonkurransen og Bayerns feiring i vinduet over

Det hele måtte avgjøres på straffer, og der var Bayern sterkest. Douglas Costa satte inn det avgjørende målet bak Dortmunds keeper Roman Bürki.

For Guardiola ble det et verdig punktum på en suksessrik karriere i Tyskland. Før jul offentligjorde spanjolen at han gir seg i Bayern. Til høsten blir han ny manager i Manchester City. Carlo Ancellotti overtar München-laget.

Pep Guardiola sammen med Jerome Boateng etter cuptriumfen.

Guardiola har tre ligatitler og to cupseiere med Bayern, men klarte aldri å vinne Champions League før han ga seg. Guardiola skal til England neste sesong. Det skal trolig han her og:

Les også

BBC: - Mourinho blir ny United-manager

— Skulle vært rødt

Det ble ikke helt den festen man hadde håpet på i Berlin, hvertfall ikke fra starten av. Få sjanser og lite finspill gjorde første omgang til en noe langdryg affære.

Dog ble det dramatikk med ti minutter igjen til pause. Franck Ribery havnet i en krangel med Dortmunds Gonzalo Castro. Bildene viser at den franske spilleren satte fingeren i øyet på Dortmund-spilleren. Begge fikk til slutt gult kort.

— Skulle selvsagt vært rødt kort til Ribery ja. Situasjonen kommer nok til å bli sett på i etterkant. Gjør dette på den største scenen, skrev Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud på Twitter.

Les også

Innbytteren sendte United til himmels

Bayern-stjernene var rimelig fornøyd med å sikre seg cupgull.

Men kampen fortsatte med 11 mot 11. På Dortmund spilte Mats Hummels, hans siste kamp før overgangen til nemlig Bayern München. En lite populær overgang hos de gule.

Flere store sjanser

Det ble en noe mer innholdsrik omgang nummer to. Robert Lewandowski var farlig frempå flere ganger. Da han ikke satte ballen i mål, burde virkelig Pierre-Emerick Aubameyang satt inn en kjempesjanse noen minutter før full tid.

Det gjorde han ikke, så kampen gikk til ekstraomganger. To ekstraomganger uten de store hendelsene, selv om Henrikh Mkhitaryan kunne sendt Dortmund i ledelsen, men avslutningen gikk utenfor.

Straffekonkurranse ble til slutt uungåelig. Kagawa scoret for Dortmund. Så scoret Arturo Vidal, før Sven Benders straffe ble reddet av Manuel Neuer.

Kimmich tente håpet for Dortmund

Robert Lewandowski hadde ingen problemer fra merket, og sendte Bayern i ledelsen, før Sokratis misset Dortmunds andre straffe for kvelden. Da skulle det mye til for at Bayern ikke skulle ta dette.

Men Joshua Kimmich' bom, etter en helt håpløs straffe, tente et håp for Thomas Tuchels gutter. Aubameyang var sikker, og da var lagene likt igjen.

Bayern München er tyske cupmestere.

Thomas Müller satte inn sin straffe, og da sto det 3-2 til Bayern med én straffe igjen til hvert av lagene. Marco Reus konverterte Dortmunds femte i mål, før Douglas Costa satte inn 4-3 til ellevil jubel for Bayern München.

Dermed ble det The Double for Pep Guardiola i hans siste sesong i den tyske stormakten.

Publisert: